Chef De Cuisine - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Chef De Cuisine


About him:
Ω ς γνήσιος Chef  είναι πάρα πολύ ανεξάρτητος. Ολοκληρώνει οτιδήποτε βάλει στο μυαλό του και δεν τα παρατάει τόσο εύκολα. Του αρέσει να έχει τον έλεγχο. Είναι παθιασμένος, επινοητικός, παρατηρητικός, δυναμικός. Είναι των άκρων και της έντασης. Είναι βαθυστόχαστος κι δραστήριος άνθρωπος.Πάντα υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπουμε. Παρουσιάζει μία ήρεμη, ανεξάρτητη εικόνα στον κόσμο, ενώ από κάτω κρύβεται τεράστια κι ακραία δύναμη, έντονο πάθος, ισχυρή θέληση και επίμονη ενέργεια. Διαθέτει διεισδυτικό μυαλό. Μην εκπλαγείτε αν σας βομβαρδίσει με ερωτήσεις, απλά προσπαθεί να εμβαθύνει και να καταλάβει τον τρόπο σκέψης σας και να αξιολογήσει την κατάσταση για να σας προτείνει το κατάλληλο πιάτο που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία σας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λεμεσό ενώ σπούδασε στο Gourmand Institute. Η επαφή του με τη μαγειρική ξεκίνησε στην ηλικία των 16 όταν άρχισε να εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια, αρχικά για χαρτζιλίκι και για χόμπι και στη συνέχεια να αναλαμβάνει, επαγγελματικά πλέον, μία θέση στις μεγαλύτερες κουζίνες πολυτελέστατων ξενοδοχείων και εστιατόριων στην Κύπρο. Η δεξιοτεχνία και ο επαγγελματισμός του, του χάρισαν πολλά βραβεία ως επισφράγισμα της αγάπης και της επιμονής του να προσφέρει. Για τον  Chef  Γιώργο Ερωτοκρίτου έχουν γράψει η Financial Mirror και τα περιοδικά Cyprus Gourmet, Time Oute, Vivendi, Prima, Omikron, OK , Down Town και το Taste. Συγκεκριμένα ο Μatthew Stowell έγραψε «George possesses a certain type of generosity that manifests itself in feeding others well». Η δημοσιογράφος Λένα  Τσουκαλά τον χαρακτήρισε «Ανερχόμενο αστέρι στο γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου».

Το 2014 ξεκινά η συνεργασία του με  τηλεοπτική εκπομπή  ‘Για Σένα ’ και την Χριστιάνα Αριστοτέλους στο MEGA TV παρουσιάζοντας το ένθετο μαγειρικής κάθε Πέμπτη.

Το 2015 παρουσιάζει την φιλανθρωπική εκπομπή μαγειρικής ‘ Kitchen Stars’  στο  PLUS TV.
To 2016 μετακόμιζε στο SIGMA Tv αναλαμβάνοντας το τιμόνι της εκπομπής ‘Μια Βαλίτσα Γεύσεις’ με την Χριστίνα Δημήτριου.

Το 2017 επιστέφει στην Χριστιάνα Αριστοτέλους και στην εκπομπή ’ Με Αγάπη Χριστιάνα ‘.
Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Taste έχοντας την δική του στήλη με το όνομα ‘Let’s cook ‘ .
Έχει λάβει μέρος με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου  στην όπερα ‘Bon Appétit’  του Αμερικανού σύνθετη Lee Hoiby .

Όπως λέει και ο ίδιος

Η μαγειρική δε θα ήταν τίποτα αν δεν υπήρχε μέσα μας η καλοσύνη που μας δίνει ο αισθησιασμός των πραγμάτων , ένας αισθησιασμός που είναι όπως τον εκφράζει κάποιος για ένα πίνακα , μια σύνθεση, μια καθαρή συμφωνία , ένας τρόπος να δώσεις με συντονισμένη μορφή όλη την ενορχήστρωση των αισθήσεων.



Post Top Ad


-->