Ξέσπασε ο πατέρας των παιδιών στη Λάρνακα μετά το φρικτό φονικό «Γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα» - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

9/11/18

Ξέσπασε ο πατέρας των παιδιών στη Λάρνακα μετά το φρικτό φονικό «Γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα»Έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για το δράμα της οικογένειας τους και την κατάσταση του γιου του, ο τραγικός πατέρας της εννιάχρονης και του 13χρονου που μαχαίρωσε την αδερφή του με 15 μαχαιριές. «Και οι Ρομά έχουν ψυχή και νιώθουν πόνο στην καρδιά όταν χάνουν ένα παιδί, όπως κάθε γονιός», είπε ο χαροκαμένος πατέρας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», ο πατέρας κατήγγειλε, πως οι υπηρεσίες του κράτους εξέταζαν για πέντε μήνες το παιδί αλλά δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό για να προλάβουν το κακό.«Ξέραμε πως είχε έντονο στρες και ξέσπαγε συχνά με νεύρα και ξαφνικά μετά ηρεμούσε. Άλλος άνθρωπος». Σημείωσε δε, πως θεωρεί πως οι υπηρεσίες του κράτους σκέφτονταν πως όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια «και το παίζαμε έτσι να μας δώσουν άλλο επίδομά να απλώνουμε σπίτι και να μην δουλεύουμε». Ο πατέρας της εννιάχρονης, εξήγησε πως το μαχαίρι του φονικού που χρησιμοποίησε ο 13χρονος, το βρήκε στον πάγκο της κουζίνας μαζί με τα άλλα μαχαίρια που χρησιμοποιούσαν για το μαγείρεμα.


Η κηδεία της εννιάχρονης θα τελεστεί σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακά, με την οικογένεια να αδυνατεί να πληρώσει όλα τα έξοδα για να τηρηθούν πλήρως τα έθιμα των Ρομά.Συγκεκριμένα το κοριτσάκι θα ταφεί με λευκό φόρεμα, ενώ σύμφωνα με τα έθιμα των Ρομά μια παρθένα γυναίκα θα πρέπει επί σαράντα ημέρες να ραίνει με νερό τον τάφο της εννιάχρονης επ΄ αμοιβή, ενώ οι γονείς, οι οποίοι ζουν χωριστά, θα πρέπει να αγοράσουν ρούχα και να τα χαρίσουν σε δύο άλλα κοριτσάκια της γειτονιάς. Επίσης θα πρέπει να αγοράσουν κάποιο έπιπλο και να το τοποθετήσουν εντός της οικίας τους εις ανάμνηση της μικρής.Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» τα χρήματα αυτά δεν μαζεύτηκαν αν και πολλοί Ρομά της Λάρνακας έδωσαν τον οβολό τους.


dailystarcy.com

Post Top Ad


-->