Χρύσανθος Τσουρούλλης: «Με φώναζαν τουρκόσπορο»- Συγκινούν τα λόγια του για το bullying που δέχτηκε - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

2/10/18

Χρύσανθος Τσουρούλλης: «Με φώναζαν τουρκόσπορο»- Συγκινούν τα λόγια του για το bullying που δέχτηκεΟ Χρύσανθος Τσουρούλλης παραχώρησε συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Χάμπαλη και στο περιοδικό TvΜανία, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το bullying που έχει δεχτεί, τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και όλα όσα χάραξαν τη παιδική ψυχή του, όταν ήταν μικρός.

Πέρασε ένας μήνας από την ανάρτησή του στο Facebook στην οποία αποκάλυπτε το bullying που δεχόταν στα μαθηματικά του χρόνια. Αιτία στάθηκε η τουρκοκυπριακή καταγωγής της μητέρας του.

Όπως ο Χρύσανθος Τσουρούλλης είπε: «Λόγω της τουρκοκυπριακής καταγωγής και της δουλειάς της μητέρας μου, που ως γνωστόν παρουσίαζε το τουρκικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ δεχόμουν bullying από τους συμμαθητές μου. Ήξερα από πρώτο χέρι τί σήμαινε για ένα παιδί σε εκείνη την ηλικία να βιώνει τον εκφοβισμό και τον αποκλεισμό».


Θεωρείς ότι η μητέρα σου ήταν το μεγαλύτερο θύμα αυτής της κατάστασης;

Η μητέρα μου ήταν θύμα, γιατί σχεδόν της απαγορεύαμε να έρθει να με πάρει από το σχολείο. Οι συμμαθητές μου, γιατί έκαναν κάτι που τους ανάγκαζε ο κοινωνικός και ο οικογενειακός περίγυρος, δηλητηριάζοντας τις ψυχές τους με μια συμπεριφορά που δεν είχε να κάνει με την παιδική τους αθωότητα. Εγώ, γιατί βίωνα αυτό το απαίσιο πράγμα του αποκλεισμού χωρίς σχεδόν να καταλαβαίνω το γιατί.

Σκληρό!


Στα διαλείμματα για να φανταστείς ένα από τα παιχνίδια / πειράγματα των συμμαθητών μου ήταν να κάνουν κύκλους γύρω από μένα και να με φωνάζουν «τουρκόσπορο». 

Πώς αντιδρούσες;


Συνήθως αποχωρούσα. Πώς να αντιμετωπίσεις 25 παιδάκια; Πήγαινα κάπου αλλού και καθόμουν μόνος μου ή απλά άλλαζα δρομολόγιο στην αυλή του σχολείου.

Δεν υπερασπιζόσουν τον εαυτό σου;

Τότε όχι. Υπήρξε περίοδος μάλιστα που πέρασα στην αντίπερα όχθη.

Δηλαδή;

Στην προσπάθειά μου να αποδείξω το τι δεν είμαι, βρέθηκα να είμαι όλα αυτά που δεν ήθελα να είμαι. 

Post Top Ad


-->