Παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ο απαγωγέας και μεταφέρθηκε στις Κεντρικές - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

4/10/18

Παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ο απαγωγέας και μεταφέρθηκε στις ΚεντρικέςΣε απευθείας δίκη παραπέμφθηκε ο 35χρονος ύποπτος, ο οποίος απήγαγε τους δύο ανήλικους την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στη Λάρνακα με σκοπό τα λύτρα, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο 35χρονος αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες οι οποίες αφορούν απαγωγή, αρπαγή ανηλίκων, περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης και περιορισμού απαχθέντος, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο είτε να προστεθούν, είτε να αφαιρεθούν αδικήματα από το κατηγορητήριο.

Η καταχώρηση της υπόθεσης έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της εμπλοκής ανηλίκων, ενώ ο 35χρονος δεν εκπροσωπήθηκε και πάλι από δικηγόρο.

Τα αδικήματα της απαγωγής που αντιμετωπίζει ο 35χρονος επισύρουν μέχρι και επτά χρόνια φυλάκιση, ενώ σε περίπτωση που οι τοξικολογικές εξετάσεις δείξουν ότι τα υπνωτικά χάπια που χορήγησε στα παιδιά εμπίπτουν σε ουσίες νάρκωσης, τότε ο απαγωγέας είναι αντιμέτωπος μέχρι και με δια βίου φυλάκιση (25 χρόνια με δικαίωμα αποφυλάκισης τα 12 εάν πληροί τα κριτήρια).

Λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και του κινδύνου διαφυγής, η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση του κατηγορούμενου ως υπόδικος στις Κεντρικές φυλακές.Ο 35χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 5 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγωγή σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, όπου ο 35χρονος παρουσιάστηκε στους μαθητές ως δάσκαλος και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν για τη μεταφορά βιβλίων, έχοντας μπαταρισμένο το ένα του χέρι.

Ακολούθως οδήγησε τα παιδιά στο διαμέρισμα του όπου τους χορήγησε λεμονάδα η οποία περιείχε υπνωτικές ουσίες με αποτέλεσμα στην συνέχεια να κοιμήθηκαν μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού τους από δύο μέλη της Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ ο 41χρονος νοσηλευτής, φίλος του απαγωγέα, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών όπου πιθανόν να κατηγορηθεί γραπτώς και να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Ο 41χρονος κατονομάστηκε από τον απαγωγέα ως το πρόσωπο που του χορηγούσε τα υπνωτικά χάπια, ενώ ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία ότι προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό για να πει στους ανακριτές ότι παρακολουθούσε τον 35χρονο δράστη, χωρίς ωστόσο να τον παρακολουθούσε.


reporter.com.cy

Post Top Ad


-->