Ελένη Μενεγάκη. Οι κόκκινες γραμμές και η τηλεοπτική συνταξιοδότηση της - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

7/10/18

Ελένη Μενεγάκη. Οι κόκκινες γραμμές και η τηλεοπτική συνταξιοδότηση τηςΈτσι γίνεται πάντα… Σε κάποια στιγμή της ζωής σου, όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Κι αυτή η στιγμή μοιάζει τόσο εφιαλτική που θες δε θες πρέπει να την δεχτείς.

Ο κόσμος της τηλεόρασης μοιάζει σαν ένα κουτί πασπαλισμένο με αστερόσκονη που μαγνητίζει τον κάθε επίδοξο που ‘’καίγεται’’ να κερδίσει λίγη από τη λάμψη της προβολής και της αναγνωσιμότητας.

Ξεχνάνε όμως κάτι: Ότι πάντα υπάρχει και το τίμημα. Πάντοτε υπήρχαν πρόσωπα αγαπητά προς το κοινό, που ο κόσμος ταυτιζόταν μαζί τους, σε σημείο να τους προσδίδει απλόχερα θρόνους και βασιλικούς τίτλους.

Εδώ και 25 χρόνια η Ελένη Μενεγάκη, μια ομολογουμένως πανέμορφη παρουσία κατάφερε να κλέψει όχι μόνο τα βλέμματα πάνω της αλλά και να κερδίσει το στέμμα της βασίλισσας.

Λίγο οι τσαχπινιές της, οι αφελείς ερωτήσεις, οι γλύκες και το γέλιο της, έγινε η καθημερινή συντροφιά στα νοικοκυριά. Ο κόσμος διψά για λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής.

Θέλει να μάθει τα πάντα γύρω από αυτήν. Το που μένει, τι τρώει, που συχνάζει, την ερωτική της ζωή, πως ντύνεται και πως ζει.

Όποιος πιστεύει πως η Ελένη Μενεγάκη είναι πράγματι τόσο αφελής όσο η εικόνα που πρόβαλλε αρχικά στους τηλεοπτικούς δέκτες, είναι πολύ γελασμένος.

Ξανθιά μεν αλλά με μελαχρινό μυαλό. Δεν άργησε όμως να πέσει και η ίδια μέσα στην παγίδα της ματαιοδοξίας και της ανασφάλειας .

Με το πέρασμα του χρόνου, η αθωότητα έγινε στρατηγική, το παιχνίδι με την εικόνα της μετατράπηκε σε εμπορεύσιμο προϊόν και η συνεχής προβολή φούσκωσε όχι μόνο τα μυαλά αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό.


Το άλλοτε κορίτσι της διπλανής πόρτας έχει μετατραπεί πια σε ένα πονηρό θηλυκό που με κάθε της κίνηση την οδήγησε στον ψεύτικα όμορφο πλασμένο κόσμο της ελίτ.

Και κάπου εδώ το καράβι αρχίζει να μπάζει νερά. Η αλήθεια έδωσε τη θέση της στην προσποίηση και στο ψεύτικο χαρακτήρα.

Αυτός που είπε τη φράση ‘’Είμαστε τόσο ματαιόδοξοι που μας ενδιαφέρει η γνώμη ακόμα και ανθρώπων που δεν μας ενδιαφέρουν’’ κάτι ήξερε που το έλεγε.

Έτσι λοιπόν, η υπερβολική έκθεση της προσωπικής ζωής που έχει γίνει πραγματικό σήριαλ, η άκρατη επιθυμία προβολής νεοπλουτισμού και της χλιδής (ακόμη και σήμερα, που ο κόσμος προσεύχεται για ένα κομμάτι ψωμί , να μαγειρεύει με το πανάκριβο ρολόι επί χειρός), η ακόρεστη δίψα για όσο γίνεται περισσότερο χρήμα, η αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για επίδειξη καλοπέρασης ( ακόμη και το διάστημα που ο κόσμος καιγόταν ζωντανός από την τελευταία εθνική τραγωδία με τις πυρκαγιές) και η καθημερινή ανάγκη σαλιαρίσματος της από την ‘’αυλή’’ έχουν απομακρύνει την οικειότητα που κάποτε είχε ανθίσει με τον ευρύ κόσμο.

Και αυτό φάνηκε. Κούρασε, έχει καταστρέψει αυτό που κάποτε έχτιζε. Ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός είναι σκληρός.

Τα σημάδια της πτώσης, είδαν το φως, από την σεζόν που βρισκόταν απέναντι της το επιτυχημένο δίδυμο Καραμέρος – Χαριτάτος με την εκπομπή «10 με 1 μαζί». Έπειτα ο Λιάγκας παρέα με την Σκορδά. Δεν γράφω για την Μελέτη, εμένα και την ομάδα μας στον Αντ1 τη σεζον 2007-2008 γιατί θα βγούν κάποιοι και θα πούν ότι γράφω για πάρτη μου…

Όταν τα νούμερα της τηλεθέασης δεν είναι τα προσδοκώμενα, ο θυμός, το φταίξιμο στους συνεργάτες-αυτό που πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι γύρω εκτός εγώ-οι σπασμωδικές κινήσεις, οι τσακωμοί και οι εφήμερες συμμαχίες με τηλεοπτικά μηδενικά άλλων καναλιών, δεν μπορούν να κρυφτούν από ένα σημείο και μετά.

Ο κόσμος δεν είναι κουτός. Οι κόκκινες προειδοποιήσεις έκαναν την εμφάνιση τους από καιρό, αλλά από εγωισμό δεν γινόντουσαν αποδεχτές.

Η αδυναμία να αντιληφθείς την πραγματικότητα και το που ζεις, δυστυχώς, πάντα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Η πρώτη είναι τα νούμερα… η δεύτερη το μια «κρύο μια ζέστη» με την διοίκηση και το τελευταίο; Η τηλεοπτική σου συνταξιοδότηση…

Ελένη ξύπνα…όσο είναι καιρός…


nassosblog.gr

Post Top Ad


-->