Αλλάζει την ομολογία του ο Τζιωνής, επιμένει στην αθωότητα του ο αδελφός του - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

29/10/18

Αλλάζει την ομολογία του ο Τζιωνής, επιμένει στην αθωότητα του ο αδελφός του

Ανατροπή φαίνεται να σημειώνεται στην πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στο Στρόβολο, αφού ο δικηγόρος του φερόμενου εγκέφαλου της υπόθεσης, Λοϊζου Τζιωνή, ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ότι πρόθεση του κατηγορούμενου είναι να αλλάξει την ομολογία του

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου ο δικηγόρος του Τζιωνή, που ορίστηκε μετά από αίτημα για νομική αρωγή ανέφερε ότι ο πελάτης του θα αλλάξει την ομολογία του από παραδοχή σε μη παραδοχή σε κάποιες κατηγορίες, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζιωνής είχε παραδεχτεί τις επτά από τις οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία της διάρρηξης, αφού ισχυρίστηκε «το σπίτι ήταν ανοιχτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένο, ότι σοβαρότερη κατηγορία που αντιμετωπίζειο Τζιωνής είναι ο φόνος εκ προμελέτης που επισύρει ισόβια κάθειρξη, ο κατηγορούμενος αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες των φόνων εκ προμελέτης.


Αποσύρθηκε ο δικηγόρος του Σολωμού-Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Λευτέρη Σολωμού, αδελφού του Τζιωνή ανακοίνωσε στο Δικαστήριο ότι αποσύρεται από συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, λόγω διαφωνίας που είχε με τον πελάτη του ως προς τα γεγονότα της υπόθεσης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος Σολωμού, ενώπιον Δικαστηρίου διαφώνησε με τον δικηγόρο του την περασμένη Παρασκευή, γιατί του είπε να παραδεχτεί κάποια γεγονότα, που όπως υποστηρίζει δεν είχε διαπράξει.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Σολωμού αιτήθηκε από το Δικαστήριο αναβολή για τρεις εβδομάδες, έτσι ώστε να βρει δικηγόρο. Σε αυτό το σημείο οι δικηγόροι των άλλων δύο κατηγορουμένων, δηλαδή της Σάρα Σιάνς και του Μάριου Χατζηξενοφώντος, ανέφεραν ότι ο χρόνος τριών εβδομάδων είναι αρκετός και θέση τους είναι ότι δεν πρέπει να εγκριθεί το αίτημα.

Η άποψη των δύο δικηγόρων βρήκε σύμφωνο και το Δικαστήριο, το οποίο δεν ενέκρινε το αίτημα του Σολωμού, αφού όπως εξηγήθηκε στον κατηγορούμενο η διαδικασία θα συνεχιστεί τάχιστα και ο χρόνος των τριών εβδομάδων είναι αρκετός.

Τελικά στον Σολωμού δόθηκε μια εβδομάδα διορία για να βρει δικηγόρο με τον κατηγορούμενο να απαντά ότι «είναι αρκετός χρόνος για να βρω δικηγόρο και να αποδείξω την αθωότητα μου».

Κατ’ επέκταση όσον αφορά την Σάρα Σιανς, ο δικηγόρος της ανέφερε ότι ενδεχομένως να ζητήσει να τροποποιηθούν κάποιες κατηγορίες για την πελάτισσα του.

Μετά από τις εξελίξεις που προέκυψαν, το Δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία και όρισε την 5η Νοεμβρίου για την επόμενη δικάσιμο.

Η δικάσιμος διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα, από συγγενείς τόσο των θυμάτων, όσο και των κατηγορουμένων και υπό αστυνομικό κλοιό για αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου περιστατικού.
reporter.com.cy

Post Top Ad


-->