Σοκ: Πέθανε στις διακοπές της η Ντούλη Δημητροπούλου - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

5/9/18

Σοκ: Πέθανε στις διακοπές της η Ντούλη ΔημητροπούλουΩς κεραυνός έπεσε το βράδυ της Τρίτης, η θλιβερή είδηση πως η Πατρινή δικηγόρος και από τα πιο ιστορικά πρόσωπα του Πατρινού Καρναβαλιού, Ντούλη Δημητροπούλου, έφυγε από τη ζωή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άφησε την τελευταία της πνοή στην Πάργα, όπου ήταν οικογενειακώς σε διακοπές, από ανακοπή καρδιάς.

Η είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τους καρναβαλικούς κύκλους της πόλης, όπου η εκλιπούσα ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή.


Οι δημιουργίες της, τα κοστούμια και τα σκηνικά που έφεραν την υπογραφή της ήταν όχι μόνο εμπνευσμένα, ήταν όχι απλώς υψηλής αισθητικής και μεγάλης ευρηματικότητας, αλλά αποτελούσαν πραγματικά έργα καρναβαλικής σύγχρονης τέχνης. Υπήρξε, αναμφισβήτητα εμβληματικό πρόσωπο του πατρινού καρναβαλιού, άφησε το δημιουργικό της στίγμα παρακαταθήκη στις καρναβαλικές ομάδες της πόλης, ενώ ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες συνέδεσε το όνομά της με το Καρναβαλικό Κομιτάτο, του οποίου εκτός από ιδρυτικό μέλος, επιμελούνταν σκηνικά και κοστούμια σε όλες τις παραστάσεις του.

Μεταξύ άλλων εμπνεύστηκε την έκθεση «Κομιτάτο και γελοιογράφοι» το 1995 στον Έσπερο.

Η Ντούλη Δημητροπούλου υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος στην Καρναβαλική Επιτροπή, όπως και στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η Ντούλη Νικολοπούλου -Δημητροπούλου, ήταν κόρη του Πάνου Νικολόπουλου, δικηγόρου Πατρών, και αδελφή του Πέτρου Νικολόπουλου, επίσης δικηγόρου.

athensmagazine.gr

Post Top Ad


-->