Τι κατέθεσε η μητέρα της οκτάχρονης - Αντιφάσεις και καταγγελίες για απειλές - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

9/8/18

Τι κατέθεσε η μητέρα της οκτάχρονης - Αντιφάσεις και καταγγελίες για απειλέςΕυθύνες σε νοσοκόμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, επέρριψε στην κατάθεση της, η μητέρα του οκτάχρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής, από σηπτικό σοκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ, η μητέρα ανέφερε στην κατάθεση της ότι, η συγκεκριμένη νοσοκόμα την παρότρυνε να υπογράψει εξιτήριο από το Νοσοκομείο, για να μεταφέρει το παιδί την επόμενη μέρα σε ιατρό των εξωτερικών ιατρείων. 

«Ο γιατρός των Α’ Βοηθειών μας παρέπεμψε στο Παιδιατρικό Τμήμα. Καθίσαμε σε δυο καρέκλες στο διάδρομο. Η νοσοκόμα μας ζήτησε κάρτα νοσηλείας. Δεν είχαμε. Μας είπε πως το μωρό έχει άφθες στο στόμα. Δεν καταλάβαινα εγώ και μου τα μετάφρασε η 18χρονη κόρη μου. Μας είπε, επειδή δεν έχει παιδίατρο μέσα, αύριο στις 8:00 να πάρουμε το μωρό στα εξωτερικά ιατρεία για να το εξετάσει ο γιατρός. Μας έδωσε ένα χαρτάκι που έγραψε το όνομα του γιατρού».

Ανέφερε ακόμα ότι, η νοσοκομά την απείλησε ότι αν δεν μετέφερε το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία την επόμενη μέρα, θα την εξανάγκαζε η αστυνομία να το κάνει. 

«Για να φύγουμε μου είπαν να γράψω το όνομα μου και να υπογράψω σε ένα χαρτί. Δεν εξέτασαν το μωρό, ούτε θεραπεία του έδωσαν. Πήγαμε σπίτι, κοιμηθήκαμε και τα ξημερώματα το μωρό μου είχε ψηλό πυρετό και δεν ανέπνεε σχεδόν καθόλου. Πήραμε το μωρό και πήγαμε ξανά στις Πρώτες Βοήθειες».


Τότε έμειναν στην αναμονή για περίπου 20 λεπτά όπως ανέφερε και το παιδί λιποθύμησε στα χέρια του πατέρα του, όπως λέει, με αποτέλεσμα αυτός να αρχίσει τις φωνές.

«Τότε έβαλαν το μωρό για εξέταση και μας έβγαλαν έξω. Στις 4:40 άκουσα το μωρό μου να κλαίει. Στις 5:00 μας ειδοποίησαν πως πέθανε. Μπήκαμε και το είδαμε μελανιασμένο», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της μητέρας αντικρούονται με τις καταθέσεις των γιατρών, οι οποίοι σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων, η μητέρα αρνείτο πεισματικά να συνεργαστεί και ήθελε να πάρει εξιτήριο.

Επίσης σε ότι αφορά τον ισχυρισμό της ότι δεν καταλάβαινε την ελληνική γλώσσα, εκτός από ότι μαζί της είχε πρόσωπο που μιλούσε ελληνικά και της μετέφραζε, ένας εκ των γιατρών κατέθεσε ότι της εξηγούσε και στα Βουλγαρικά, τι συνέβαινε.

Υπενθυμίζεται ότι από καταθέσεις προκύπτει ότι, η μητέρα είχε αναφέρει ότι το παιδί είχε άφθες και είναι καλά, όταν επέμενε για να υπογράψει και να λάβει εξιτήριο.

Επίσης όπως προκύπτει από την έκθεση γεγονότων, η μητέρα ήταν αυτή που ανέφερε στους γιατρούς ότι το παιδί ήταν με πυρετό τις τελευταίες δυο μέρες και ότι δεν είχε θερμόμετρο για να το θερμομετρήσει.


reporter.com.cy

Post Top Ad


-->