Οικονομικές αλλαγές στη «Μουρμούρα» – Το δαιμόνιο σχέδιο του ALPHA για να μειώσει τα έξοδα - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

1/8/18

Οικονομικές αλλαγές στη «Μουρμούρα» – Το δαιμόνιο σχέδιο του ALPHA για να μειώσει τα έξοδαΗ «Μουρμούρα» δε γινόταν να μην επιστρέψει τη νέα σεζόν και παρόλες τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της σειράς, η επιστροφή της από μόνη της αποτελεί καλό νέο για τους φαν της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γρηγόρη Μελά για το newsit, η παραγωγή της σειρά θα επιδοτηθεί.

Ο ALPHA υπέβαλε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου οι δύο σειρές να υπαχθούν στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017, περί ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) ενέκρινε την επιδότηση, αναφέρει ο δημοσιογράφος.


«Με τον νόμο 4487/2017, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό πλαίσιο κινήτρων, όπως η επιδότηση -κατά 25%- των επιλέξιμων δαπανών, με σκοπό την τόνωση του εγχώριου κλάδου παραγωγής αλλά και την προσέλκυση ξένων παραγωγών, δεσμεύοντας δημόσιους πόρους 75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ ως το 2022. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκτός από την προβολή της χώρας, αναμένεται να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας (δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνωση οπτικοακουστικού κλάδου, τουριστική προβολή, κ.ά.), αυξάνοντας την εγχώρια παραγωγή»
Ο ALPHA λοιπόν προχωράει σε ένα νέο σχέδιο κάλυψης των εξόδων των επιτυχημένων παραγωγών του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου».

Οι σειρές θα υπαχθούν στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου, ενώ την ίδια διαδικασία ακολουθούν κι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

dailymedia.gr

Post Top Ad


-->