«Ο Βασίλης μας έλεγε θα βάλει σκάλα για να φτάσει τους γονείς του στον ουρανό» - 13 χρόνια από το μοιραίο Boeing της «Ήλιος» - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

14/8/18

«Ο Βασίλης μας έλεγε θα βάλει σκάλα για να φτάσει τους γονείς του στον ουρανό» - 13 χρόνια από το μοιραίο Boeing της «Ήλιος»


 

Δεκατρία κιόλας ολόκληρα χρόνια... Δεκατρία χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα που 121 ψυχές χάθηκαν, τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά, στη μοιραία πτήση του Boeing-737, της εταιρείας «Ήλιος».

Για τους συγγενείς των θυμάτων αυτή η μέρα είναι η χειρότερη της ζωής τους. Είναι η μέρα που κάθε χρόνο εύχονται να μην ξημερώσει. 14 Αυγούστου 2005...

Η κ. Χρύσω Κουτσόφτα, μια μάνα που έχασε τον γιο, τη νύφη και την εγγονή της, μιλά για εκείνη τη μέρα που περίμενε τα παιδιά της στην Κεφαλονιά. Θα έρχονταν με το μοιραίο αεροσκάφος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μια πτήση που έμελλε να μην φτάσει ποτέ στον προορισμό της…


Από εκείνη τη μέρα η ζωή της κ. Χρύσως άλλαξε δραματικά. Ο χρόνος πάγωσε. Όμως της έμεινε μια φλόγα ζωής, μια φλόγα ελπίδας που της δίνει δύναμη να συνεχίσει τη ζωή.

Ο Βασίλης τότε ήταν μόλις δύο ετών... Σήμερα 15 χρονών μεγαλώνει με τους παππούδες και τις γιαγιάδες του.

Από τη μέρα που έφυγε ο Οδυσσέας, η νύφη της Ξένια και η εγγονή της Χρύσω, η κ. Χρύσω μαζί με τον άντρα της και τους συμπεθέρους τους ζουν και αναπνέουν γι’ αυτό το παιδί. Έχουν όνειρα μας λέει, να τον σπουδάσουν και να το παντρέψουν.

Ο Βασίλης κάνει τα γενέθλια του στο σπίτι των γονιών του, κάτι που για την κ. Χρύσω είναι οδυνηρό, αλλά για τον Βασίλη είναι κάτι που τον ευχαριστεί. Έτσι η κ. Χρύσω το αποδέχεται και κάθε χρόνο τα τελευταία δύο χρόνια σβήνουν την τούρτα, στο σπίτι που γεννήθηκε ο μικρός.Κάθε χρόνο ταξιδεύουν με το αεροπλάνο, ενώ η κ. Χρύσω φανερά συγκινημένη περιγράφει ότι όταν ο Βασίλης ήταν παιδί έλεγε θα βάλει σκάλα για να φτάσει τους γονείς του στον ουρανό.

Εξιστορεί ακόμα ότι κάποιες μέρες προηγουμένως πέταξε και η ίδια με το μοιραίο Boeing.


reporter.com.cy

Post Top Ad


-->