Νύχτα τρόμου στην Πάφο-Απομακρύνθηκαν 250 κατασκηνωτές και ένοικοι - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

5/8/18

Νύχτα τρόμου στην Πάφο-Απομακρύνθηκαν 250 κατασκηνωτές και ένοικοιΣε κακόβουλη ενέργεια αποδίδεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ, στον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διερεύνησης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και την Αστυνομία.

Οι περίπου 250 κατασκηνωτές έζησαν μια νύχτα τρόμου, αφού αναγκάστηκαν να εκκενώσουν προληπτικά το χώρο. Εκτός από την κατασκήνωση εκκενώθηκαν και σπίτια της περιοχής, επίσης προληπτικά.
Το χρονικό

Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε ποταμό και επεκτάθηκε στην κοίτη γύρω στις 00:40 και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Στη σκηνή, έσπευσαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι εκκένωσαν τον κατασκηνωτικό χώρο και μετέφεραν τους κατασκηνωτές στο παραλιακό μέτωπο. Εκεί είχε κληθεί και σκάφος της Λιμενικής για ενδεχόμενη μεταφορά τους.


Ακολούθως επιχειρήθηκε η κατάσβεση της πυρκαγιάς, για την οποία εργάστηκαν περίπου 40 πυροσβέστες, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πόλης Χρυσοχούς και Επαρχίας Πάφου, 10 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών,ένα από το Ταμείο Θήρας και ένα καδενοφόρο όχημα από Επαρχιακή Διοίκηση.

Τελικά, μετά από μάχη με τις φλόγες που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, οι Πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα και υπό πλήρη έλεγχο περίπου μισή ώρα αργότερα.

Οι αδηφάγες φλόγες κατέκαυσαν συνολική έκταση περίπου 1.5 εκταρίου από καλαμιώνες, άγρια βλάστηση και δέντρα, ενώ ο κατασκηνωτικός χώρος παρέμεινε άθικτος.


reporter.com.cy

Post Top Ad


-->