Άκης Σακελλαρίου: Η σπάνια νόσος και ο Γολγοθάς της οικογένειας! Τα λόγια έξω από την εντατική... - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

1/8/18

Άκης Σακελλαρίου: Η σπάνια νόσος και ο Γολγοθάς της οικογένειας! Τα λόγια έξω από την εντατική...Πολύ δύσκολες ώρες περνάει ο αγαπημένος ηθοποιός Άκης Σακκελαρίου!Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο ηθοποιός νοσηλεύεται στην εντατική μετά τη βαριά πνευμονία που εκδήλωσε λόγω του βακτηρίου legionella.


Μέχρι και χθες ο ασθενής νοσηλευόταν στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) του Α' Παθολογικού Τομέα του νοσοκομείου «Σωτηρία», ωστόσο η μεταφορά του στην άλλη ΜΕΘ ήταν μονόδρομος καθώς το ΚΑΑ θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του προκειμένου να γίνει η προγραμματισμένη απολύμανση.


Η σπάνια νόσος

Το συγκεκριμένο βακτήριο (legionella) βρίσκεται ευρέως διαδεδομένο στη φύση, ιδίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού. Παλαιότερα, το προσδιόριζαν ως βακτήριο – και αντιστοίχως ως νόσο- των κλιματιστικών διότι η εμφάνισή του ήταν συχνή στα μη καλά συντηρημένα και καθαρισμένα συστήματα κλιματισμού. Πλέον, όμως, οι ειδικοί γνωρίζουν πως εντοπίζεται σε πολλά συστήματα νερού και ύδρευσης, πχ σε πισίνες, συντριβάνια, spa κα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια βαριά μορφή πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων), η οποία οφείλεται στο βακτήριο Legionella. Έχει θνητότητα περίπου 5–10%, δηλαδή περίπου 5 με 10 άτομα από τα 100 που θα νοσήσουν, θα έχουν μοιραία κατάληξη.

Ωστόσο, δεν νοσούν όλοι όσοι εκτίθενται στο βακτήριο Legionella. Περισσότεροι ευάλωτοι, που συγκαταλέγονται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου και που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από Legionella, είναι όσο έχουν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό με χρόνιες ασθένειες, οι καπνιστές, καθώς και οι ηλικιωμένοι.


Η νόσος ξεκινά συνήθως με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία. Το ένα τρίτο περίπου των ασθενών παρουσιάζει επίσης διάρροια ή έμετο, ενώ οι μισοί ασθενείς περίπου παρουσιάζουν σύγχυση ή παραλήρημα.

Όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται από δύο έως δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν έως και τρεις εβδομάδες αργότερα. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζεται να νοσηλευθούν και να λάβουν θεραπεία με την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή, ενώ η διάγνωση της συγκεκριμένης αναπνευστικής λοίμωξης γίνεται με ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις.


Τραγική φιγούρα έξω από την εντατική η σύζυγος του


Όλες αυτές τις ώρες η σύζυγος του, Τίνα Βασιλικού δεν λείπει λεπτό από το πλευρό του! Η ίδια είναι γνωστή διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και το ζευγάρι είναι παντρεμένο αρκετά χρόνια! Η Τίνα δεν αγαπά τη δημοσιότητα και είναι πολύ σπάνιες οι φορές που τους έχουμε δει σε κοσμικό γεγονός. Έτσι και τώρα, αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν επιθυμεί πολύ «βαβούρα» για τον άνθρωπο της. Παραμένει σιωπηλή, πάντα δίπλα του και μιλά συνεχώς με τους γιατρούς για να ενημερωθεί για τον Άκη της ώστε να μεταφέρει τα νεότερα στα παιδιά τους. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο, πως οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και περιμένουν να δουν αν ο οργανισμός του θα ανταποκριθεί στη θεραπεία...


youweekly.gr

Post Top Ad


-->