Στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ ο συλληφθείς για την τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

3/7/18

Στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ ο συλληφθείς για την τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα
Ο νεαρός κατάγεται από τη Λάρισα και, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, είχε κάνει κατάθεση καθ΄ υπόδειξη κρατούμενου του Κορυδαλλού για αδικήματα κοινού ποινικού δικαίου.

Το ποσό αυτό ήταν 50 ευρώ και η κατάθεση είχε γίνει πέρσι το Σεπτέμβρη. Δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, ενώ το όνομά του δεν έχει εμπλακεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Παρόλα αυτά ήταν στα αρχικά εντάλματα που είχε βγάλει ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση.


Πώς λειτουργούσε το «Επαναστατικό Ταμείο»

Οι ποινικοί κρατούμενοι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχαν συστήσει ένα ολόκληρο «παραμάγαζο» μέσα στις φυλακές για να κάνουν «εκδουλεύσεις» και «εξυπηρετήσεις» εντός και εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού. Ο λογαριασμός -που ανοίχτηκε τον Μάρτιο του 2017, λίγο πριν από το χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο- ήταν στο όνομα «Χρήστος Παναγιωτόπουλος», που είχε ο σε μία από τις πλαστές ταυτότητες Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου που είχε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν.

Εντολές για καταθέσεις στους συγκεκριμένους λογαριασμούς του «Ντίνου» έδιναν Αλβανοί κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για ανθρωποκτονίες ληστείες, ναρκωτικά κλοπές κ.λπ. Το καίριο χτύπημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήρθε μετά από πολύμηνη συνεργασία, υπό άκρα μυστικότητα, του ειδικού εφέτη ανακριτή με την υπηρεσία, γεγονός που οδήγησε στις συλλήψεις.

reporter.com.cy

Post Top Ad


-->