ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σοβαρά εγκαύματα υπέστη 42χρονος οικογενειάρχης –Πήγε να ανάψει φουκού -Δηλώσεις Κεττή - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

2/7/18

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σοβαρά εγκαύματα υπέστη 42χρονος οικογενειάρχης –Πήγε να ανάψει φουκού -Δηλώσεις Κεττή


Τραγικό ατύχημα σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (30/06) στη Λακατάμια.

Οικογενειάρχης ηλικίας 42 χρόνων υπέστη σοβαρά εγκαύματα στην προσπάθειά του να ανάψει κάρβουνα ψησταριάς (φουκού).

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline ο 42χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 19:30 (30/06) κι ενώ ο 42χρονος επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα με τη χρήση βενζίνης στην αυλή της οικίας του.

Υπό συνθήκες που διερευνώνται η φωτιά πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις αφού ανεφλέγη το δοχείο στο οποίο υπήρχε βενζίνη.

Στη σκηνή έσπευσε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον σοβαρά τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο πυροσβεστικός σταθμός Λακατάμιας ειδοποιήθηκε γύρω στις 19:45 και ανταποκρίθηκε εγκαίρως.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, μιλώντας στο ThemaOnline, μιλώντας με αφορμή το εν λόγω ατύχημα, είπε ότι το άναμμα κάρβουνων πρέπει να γίνεται με στερεό πετρέλαιο, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται υγρή καύσιμη ύλη. Εξήγησε ότι με υγρή καύσιμη ύλη υπάρχει πάντα ο κίνδυνος βίαιης ανάφλεξης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ακόμα και στους -42 βαθμούς κελσίου η βενζίνη έχει αναθυμιάσεις. «Με αυτό που σας λέω, μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο επικίνδυνο είναι να χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς η βενζίνη στην Κύπρο, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές» πρόσθεσε ο κ. Κεττής.

Σε ό,τι αφορά το σβήσιμο φωτιάς που προκαλέται από ανάφλεξη βενζίνης, ανέφερε ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η χρήση ξηρής σκόνης ή αφρού.

Πηγή: tothemaonline

Post Top Ad


-->