ΚΥΠΡΟΣ: Πρόστιμο σε εταιρεία για ακατάλληλους αναπτήρες - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

4/7/18

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόστιμο σε εταιρεία για ακατάλληλους αναπτήρες


Διοικητική απόφαση εναντίον της εταιρείας Gekova Trading Limited για παράβαση του περί της Γενικής Ασφάλειας των Προϊόντων Νόμου, εξέδωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους €3.000.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η απόφαση αφορά έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία σε σχέση με ακατάλληλους/ επικίνδυνους αναπτήρες που η εταιρεία διέθεσε στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία, κατά τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά, εντόπισε σε διάφορα υποστατικά αναπτήρες, οι οποίοι δεν έφεραν τον απαιτούμενο μηχανισμό ασφάλειας για παιδιά, ενώ επίσης περιείχαν λοιπές κατασκευαστικές ατέλειες, γεγονός που τους καθιστούσε επικίνδυνους.Κατόπιν στοιχείων που λήφθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι αναπτήρες διανέμονταν από την εταιρεία Gekova Trading Ltd.

Ως εκ τούτου, επιδόθηκε στην εταιρεία σχετική ειδοποίηση, μέσω της οποίας ζητήθηκαν διάφορες πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία η εταιρεία παρέλειψε να υποβάλει εντός της τακτής προθεσμίας ενώ, όπως αποδείχτηκε από τα συλλεχθέντα στοιχεία, παρείχε ψευδείς/παραπλανητικές πληροφορίες στην Υπηρεσία.

Πηγή: tothemaonline

Post Top Ad


-->