Φωτιά στην Λεμεσό - Μια ανάσα πριν το Γενικό Νοσοκομείο - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

1/7/18

Φωτιά στην Λεμεσό - Μια ανάσα πριν το Γενικό Νοσοκομείο


Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην 
περιοχή του Ύψωνα το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως φαίνεται από τις σχετικές φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Λήπτης των στιγμιοτύπων, ο δημοσιογράφος του ΚΥΠΕ, Σταύρος Κονιώτης, ο οποίος αναφέρει στην περιγραφή του: «Σήμερα την γλίτωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Όχι όμως και υποστατικά με σκύλους, κουνέλια, κότες, μέλισσες, αλλά και οχήματα και μηχανήματα. Και όλα αυτά γιατί κάποιος χρησιμοποιούσε κοπτικό εργαλείο, ενώ οι άνεμοι έφταναν τα 7 μποφόρ. Ευτυχώς που η άμεση και δυναμική κινητοποίηση με 15 πυροσβεστικά οχήματα και 8 εναέρια μέσα, απέτρεψαν χειρότερες καταστάσεις».Η φωτιά κατέστρεψε σχεδόν μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο και έφτασε σε κοντινή απόσταση από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ στο πέρασμα της κάηκαν κτηνοτροφικά υποστατικά με κουνέλια, κότες, σκύλους, μελίσσια, καθώς επίσης και οχήματα που βρίσκονταν εντός υποστατικών, αλλά και μηχανήματα.

"Είμαστε μπροστά σε μια καταστροφή του περιβάλλοντος, ακόμα και περιουσιακών στοιχείων", ανέφερε στη σκηνή ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος συντόνιζε τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, συνέχισε, κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και από Λευκωσία και Πάφο, καθώς επίσης και η ΕΜΑΚ και η Πολιτική Άμυνα αλλά και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με 15 περίπου πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν οκτώ πτητικά μέσα, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα της Αστυνομίας, ένα της Εθνικής Φρουράς, δυο των Βρετανικών Βάσεων και τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. 24news 

Post Top Ad


-->