Βαγγέλης Μπουρνούς: Ο δήμαρχος Ραφήνας κάνει έκκληση για «χέρια, αίμα και χρήματα» - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

25/7/18

Βαγγέλης Μπουρνούς: Ο δήμαρχος Ραφήνας κάνει έκκληση για «χέρια, αίμα και χρήματα»Η προσφορά του κόσμου στους πληγέντες της Αττικής από την πυρκαγιά ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ευχαρίστησε άπαντες για τη συμπαράστασή τους.

Ωστόσο εκτός αυτού ζήτησε η αγάπη του κόσμου να διοχετεύεται στα μέσα που πραγματικά έχει ανάγκη ο δήμος.

 «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια. Τους ευχαριστώ όλους. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να διαχειριστούμε αυτό μέγεθος της αγάπης τους. Με ειδοποίησαν ότι θέλουν να στείλουν ένα καράβι με τρόφιμα από τη Σαντορίνη. Υπάρχουν καμιά δεκαριά δήμοι που έχουν συγκεντρώσει φορτηγά ολόκληρα. Από όλο τον κόσμο, στέλνουν. Έχουμε τέσσερις τεράστιους χώρους γεμάτους. Κάνω έκκληση: θα χρειαστούμε πιθανότατα τη βοήθειά τους τις επόμενες μέρες, γιατί έχουμε ένα μακρύ δρόμο, σήμερα όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά που μας έχουν στείλει. Δηλαδή για τις επόμενες δέκα μέρες είμαστε υπερπλήρεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Οι υπηρεσίες του δήμου θα επικοινωνούν μ’ αυτούς τους ανθρώπους στοχευμένα. Να κάνουμε συγκεκριμένες εκκλήσεις. Σήμερα, εκτός από χέρια, αίμα και χρήματα σε ένα λογαριασμό για τους πυροπαθείς που έχουμε ανοίξει, πραγματικά δεν χρειαζόμαστε τίποτε, έχουμε εξασφαλίσει την τροφή για όλους, τη στέγη για όλους ιατρική, φαρμακευτική βοήθεια, ψυχολογική στήριξη για οποιονδήποτε έχει πρόβλημα, έχει οργανωθεί πλήρως το σύστημα σε αυτόν τον τομέα, εκεί που επιχειρούμε είναι να αποκαταστήσουμε δομές», πρόσθεσε.

«Η περαιτέρω αγάπη τους στον τομέα των τροφίμων και των ρούχων μας δημιουργεί πρόβλημα διαχείρισης. Πραγματικά, κάνω έκκληση να διοχετεύσουμε αυτό τον τρόπο βοήθειας σε άλλα μέσα που τα έχουμε ανάγκη»,επισήμανε ο Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ζήτησε δε από τους δημάρχους να διαθέσουν μηχανήματα και φορτηγά, ώστε τις επόμενες μέρες να «διώξουμε τα αποκαΐδια» και να προχωρήσουν οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Σημείωσε επίσης ότι πάνω από 2.000 κατοικίες έχουν καεί ολοσχερώς.

wifinews.gr

Post Top Ad


-->