Ανακοίνωση αστυνομίας Κύπρου προς όλους τους πολίτες - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

1/7/18

Ανακοίνωση αστυνομίας Κύπρου προς όλους τους πολίτες


Αρκετοί συμπολίτες μας ενδεχομένως να απουσιάσουν από την κατοικία τους αύριο Κυριακή 1η Ιουλίου, αναζητώντας λίγη δροσιά στις παράλιες ή στις ορεινές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εξορμήσεων ωστόσο, παρατηρούνται και περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών από κατοικίες.

Επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία, υπενθυμίζουμε κάποια απλά μέτρα για την πρόληψη των διαρρήξεων και κλοπών από κατοικίες, που μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες, για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους κατά την απουσία τους από την κατοικία τους.1. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας, ενώ πριν αποχωρήσουμε από το σπίτι, βεβαιωνόμαστε ότι δεν αφήσαμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας.

2. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

3. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα ή άλλα τιμαλφή και σημαντικά έγγραφα.

4. Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία.

5. Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, ενόσω απουσιάζουμε από αυτή.

Προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί πρόσωπα ή οχήματα που περιφέρονται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή άμεσης επέμβασης 112 ή 199, ή και τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Πηγή: showtimecy

Post Top Ad


-->