Μαχαίρι στην καρδιά η επιστολή της μητέρας της 13χρονης Εβίτας «Φοβάμαι μανούλα, αλλά εσύ μην έρθεις…» - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

25/7/18

Μαχαίρι στην καρδιά η επιστολή της μητέρας της 13χρονης Εβίτας «Φοβάμαι μανούλα, αλλά εσύ μην έρθεις…»


Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τον ανθρώπινο πόνο που βιώνουν οι πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και η 13χρονη αθλήτρια ποδηλασίας Εβίτα Φύτρου, η οποία πήδηξε από ύψος 15 μέτρων για να σωθεί, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Μαζί της «έφυγαν» και ο 54χρονος πατέρας της, Γρηγόρης και ο 11χρονος αδερφός της, Αντρέας.


Πίσω έμεινε η χαροκαμένη μάνα, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τις στάχτες της, από την πύρινη λαίλαπα.

Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ήταν προσωπικός φίλος της οικογένειας και μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Αταίριαστοι», διάβασε ένα κομμάτι από την επιστολή που του έστειλε η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών. Τα λόγια της είναι πραγματικά μαχαίρι στην καρδιά…

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: “Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις”. Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


faysbook.gr

Post Top Ad


-->