ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας δικηγόρος! - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

22/6/18

ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας δικηγόρος!


Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο διακεκριμένος Ηρακλειώτης δικηγόρος Δημήτρης Ξυριτάκης, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Ο Δημήτρης Ξυριτάκης αποτέλεσε μια σπουδαία προσωπικότητα για το νησί της Κρήτης. Είχε έντονη αντιστασιακή δράση την περίοδο της δικτατορίας καθώς και σπουδαία κοινωνική δράση.Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 11 το πρωί.

Το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου που συνήλθε εκτάκτως, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Ξυριτάκη, ενώ αποφάσισε να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε δρόμο της πόλης. Αντιπροσωπεία του Σώματος θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίασή του.

O Δημήτρης Ξυριτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946. Τα παιδικά του όμως χρόνια τα πέρασε στο χωριό της μάνας του, τα Καλέσσα όπου παρέμεινε οικογενειακώς μέχρι το 1958, οπότε επανήλθε στο Ηράκλειο για να εγγραφεί στο Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Ηρακλείου. Είχε την τύχη να μαθητεύσει σε καλούς δασκάλους (Δημήτρη Πλάκα, Κωνσταντίνο Στεφανάκη κ.λ.π), ώστε να εισαχθεί αργότερα (1964) από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.

Post Top Ad


-->