Θλίψη: Μόλις 5 μηνών ο Κωνσταντίνος δίνει μια μεγάλη μάχη! - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

11/6/18

Θλίψη: Μόλις 5 μηνών ο Κωνσταντίνος δίνει μια μεγάλη μάχη!Πάσχει από μια ασθένεια που ονομάζεται κρανιοσυνοστέωση η οποία ολοένα και πιο συχνά εμφανίζεται σε μωράκια.


Η φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ έφερε την ονομασία «Χορεύω Για Σένα» και ήταν αφιερωμένη στον μικρό Κωνσταντίνο, που από 5 μηνών καλείται να παλέψει.
Το Sash στη Λεμεσό ήταν γεμάτο από ανθρώπους που έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια της οικογένειας και όχι μόνο, ώστε να μαζευτούν τα απαραίτητα χρήματα ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ο Κωνσταντίνος που πάσχει από Κρανιοσυνοστέωση.

Πρόκειται για μία ασθένεια που ολοένα και πιο συχνά εμφανίζεται σε μωράκια στην Κύπρο και η οποία είναι πλήρως θεραπεύσιμη όταν γίνει το απαραίτητο χειρουργείο.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χορό Belly Dancing, κλήρωση λαχνού εισφοράς με δώρα καθώς και ομιλία της μητέρας του μικρού, που συγκινημένη ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε για να στηρίξει τον αγαπημένο της γιο.


Τι είναι η Κρανιοσυνοστένωση;


Κρανιοσυνοστέωση ονομάζεται η πρόωρη συνένωση δύο ή περισσοτέρων οστών του κρανίου.

Το βρεφικό κρανίο αποτελείται από οστά τα οποία δεν έχουν ακόμη ενωθεί μεταξύ τους αλλά συγκρατούνται από εύκαμπτους συνδέσμους οι οποίοι ονομάζονται κρανιακές ραφές.

Επειδή στα αρχικά στάδια της ζωής ο εγκέφαλος έχει ιδιαίτερα έντονη ανάπτυξη, τα οστά, ενδίδοντας στην πίεση του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου απομακρύνονται το ένα από το άλλο επιτρέποντας έτσι την ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κρανίου.

Όταν σταματήσει η ανάπτυξη του εγκεφάλου, οι κρανιακές ραφές χάνουν τη λειτουργική τους σημασία και δεν έχουν πλέον λόγο υπάρξεως, οπότε κλείνουν και τα οστά συνενώνονται μεταξύ τους.

Η πρόωρη συνοστέωση, δηλαδή η πρόωρη ένωση των οστών, εμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξη του κρανίου και του εγκεφάλου και προκαλεί μορφολογικά (αλλαγές στο φυσιολογικό σχήμα του κεφαλιού), λειτουργικά, αλλά και αναπτυξιακά προβλήματα στο παιδί.

Αν μια ραφή μεταξύ δύο οστών κλείσει πρόωρα τότε το κρανίο δεν μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά και οστά που έχουν ακόμη ανοιχτές ραφές θα αναπτυχθούν περισσότερο αντισταθμιστικά ώστε να μην περιορισθεί η ανάπτυξη του όγκου του εγκεφάλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω δύσμορφη ανάπτυξη του κρανίου. Η πρόωρη συνοστέωση κάθε ραφής δημιουργεί χαρακτηριστική δυσμορφία.

Κάθε εισφορά μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για την ζωή του μικρού Κωνσταντίνου. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο που μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε -όπως μπορείτε- για τον μικρό Κωνσταντίνο και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους γονείς του μικρού Κωνσταντίνου στο τηλέφωνο 99402095
showtimecy

Post Top Ad


-->