Ο Λούης και η παρέα του ‘κράζουν’ θρυλικό συνθέτη! - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

19/6/18

Ο Λούης και η παρέα του ‘κράζουν’ θρυλικό συνθέτη!


Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στην εκπομπή του Λούη Πατσαλίδη και των Τάσων στο ΚΛΙΚ FM. 

Σε μία από αυτές, αναφέρθηκε το όνομα του Βαγγέλη Παπαθανασίου, που όπως γνωρίζουμε έχει κάνει πασίγνωστη την Ελλάδα στο εξωτερικό, κερδίζοντας μέχρι και όσκαρ για τις συνθέσεις του.

Μάλιστα, ο γνωστός συνθέτης τίμησε τον Στίβεν Χόκινγκ, αφού μία πρωτότυπη μουσική συνόδευσε την τέφρα του σε τύμβο δίπλα σε εκείνον του Νεύτωνα και του Δαρβίνου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης του ‘Blade Runner’, του ‘1492’, των ‘Δρόμων της φωτιάς’ και πολλών πρωτοποριακών άλμπουμ συνέθεσε ένα μουσικό κομμάτι διάρκειας έξι λεπτών και 21 δευτερολέπτων για τον σπουδαίο άνθρωπο.Η σύνθεση ήταν μια αυθόρμητη πρωτοβουλία του Έλληνα δημιουργού, με την οποία θέλησε να τιμήσει την προσωπικότητα και το έργο του Βρετανού επιστήμονα. Σε αυτή την αναφορά, οι συντελεστές της εκπομπής του ΚΛΙΚ FM, πάντα με τον δικό τους χιουμοριστικό τρόπο τοποθέτησαν τον Παπαθανασίου δίπλα στους Νίκο Καρβέλα, Γιώργο Θεοφάνους και Φοίβο.

Μάλιστα, η επική ατάκα ήταν η εξής: ‘Τι έχουν να ζηλέψουν οι νέοι συνθέτες από τον Παπαθανασίου; Το λαϊκό τραγούδι είναι τέχνη, όπως και όλα τα υπόλοιπα’.

Post Top Ad


-->