Καταδικάστηκε η Κύπρια μάνα που ήταν μέλος σε διεθνή σπείρα ναρκωτικών - Αρχηγός ο γιος της - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

15/6/18

Καταδικάστηκε η Κύπρια μάνα που ήταν μέλος σε διεθνή σπείρα ναρκωτικών - Αρχηγός ο γιος τηςΔύο άνθρωποι καταδικάστηκαν στην Αγγλία αφού βρέθηκαν ένοχοι για την συμμετοχή τους σε διεθνή σπείρα εμπορίας ναρκωτικά που συνέδεε το Ντέβον με το Λονδίνο και την Κύπρο.

Πρόκειται για τον Martin Payne, 27 ετών από το Plymouth της Αγγλίας και την Ελένη Κατσιγιάννη, 67 ετών, Κύπρια του Λονδίνου, μέλη και οι δύο διεθνούς σπείρας που μετέφερε ηρωίνη και κοκαΐνη από την βρετανική πρωτεύουσα στο Πλίμουθ για 11 μήνες, και της οποίας εγκέφαλος ήταν ο γιός της 67χρονης, Γιώργος Πικούνης 28 ετών, που ζούσε στην Κύπρο.

Οι Payne και Κατσιγιάννη  βρέθηκαν ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου του Exeter κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα η Κατσιγιάννη κατηγορήθηκε ότι πραγματοποίησε 26 ταξίδια στο Ντέβον, μερικές φορές στη μέση της νύχτας, φέρνοντας ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών.


Η κατηγορούμενη, στο μέσο της δικαστικής διαδικασίας άλλαξε τη στάση της από άρνηση ενοχής, σε παραδοχή της κατηγορίας συμμετοχής της στη σπείρα και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Payne μετέφερε ναρκωτικά  και συνελήφθη στο Έξετερ τον Μάιο του 2017, όταν η αστυνομία σε έλεγχο του αυτοκινήτου του, βρήκε κοκαΐνη αξίας 12.500 στερλινών.

Η ποινες των δύο, αλλά και του Πικούνη, και άλλων μελών της συμμορίας, θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ο εισαγγελέας Sean Brunton, περιγράφοντας την υπόθεση είπε πως σε διάστημα 10 μηνών πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 33 ταξίδια -ίσως και περισσότερα, από τα οποία καταβλήθηκε ποσό περί τις £ 85.000 το οποίο κατατέθηκε σε τράπεζες στο Πλίμουθ και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο και απο εκεί στην Κύπρο.

Η Κατσιγιάννη αρχικά είχε ισχυριστεί ότι αγνοούσε εντελώς ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε εμπόριο ναρκωτικών, αλλά όπως είπε ο κ. Brunton στο δικαστήριο, τα γραπτά μηνύματα μεταξύ μητέρας και γιου αποδείκνυαν ότι εκείνη όχι μόνο ήξερε αλλά και βοηθούσε στην όλη “επιχείρηση” ενόσω αυτός ήταν στην Κύπρο.

Ο Payne από την άλλη, είχε γίνει το το δεξί χέρι του Πικούνη αμέσως μετά την αποφυλάκισή του τον Απρίλιο του 2016.reporter.com.cy

Post Top Ad


-->