Εντυπωσιακό είδος δελφινιού «βολτάρει» στη Λεμεσό - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

29/6/18

Εντυπωσιακό είδος δελφινιού «βολτάρει» στη Λεμεσό


Ένα σπάνιο θέαμα αντίκρισαν οι ναυαγοσώστες στην θαλάσσια περιοχή της Αμαθούντας στην Λεμεσό, όπου έφτασε μια αγέλη μαυροδέλφινων, όπως τα αποκαλούν οι ίδιοι στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο που ανέρτησαν.

Τα δελφίνια αυτά, εξηγούν οι ναυαγοσώστες, συμπεριφέρονται περισσότερο ως φάλαινες, αν και ανήκουν στην οικογένεια των δελφινιών. Το είδος συναντάται στην Δυτική Μεσόγειο, στον Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς και στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Μαυροδέλφινο (επιστημονονική ονομασία: Globicephala melas - Σφαιροκέφαλος ο μέλας, Γλοβικέφαλος ο μέλας) είναι είδος κητώδους το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Δελφινίδων, αν και η συμπεριφορά του μοιάζει περισσότερο με αυτή των φαλαινών. Τα θηλυκά ενηλικιώνονται όταν φτάσουν σε μήκος τα 3,7 μέτρα και τα αρσενικά τα 4,6 μέτρα. Τα μακριά του πτερύγια μπορεί να έχουν μήκος ίσο μέχρι και με το 20% του σώματος. Ζει στη Δυτική Μεσόγειο, στον Βόρειο Ατλαντικό και στα νοτιότερα τμήματα του Ατλαντικού και Ειρηνικού ωκεανού.

Βίντεο που τραβήχτηκε απο τους Ναυαγοσώστες του σημειου ΛΕΜ 6 περιοχή Αμαθούντας σήμερα γύρω στις 11:00 το πρωί, δείχνει μια αγέλη του συγκεκριμένου είδους, να ταξιδεύει από το δυτικο, προς το ανατολικό τμήμα της Λεμεσού, ξέγνοιαστα και με σταθερούς ρυθμούς!»

Μαυροδέλφινο (επιστημονονική ονομασία: Globicephala melas - Σφαιροκέφαλος ο μέλας, Γλοβικέφαλος ο μέλας) είναι είδος κητώδους το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Δελφινίδων, αν και η συμπεριφορά του μοιάζει περισσότερο με αυτή των φαλαινών. Τα θηλυκά ενηλικιώνονται όταν φτάσουν σε μήκος τα 3,7 μέτρα και τα αρσενικά τα 4,6 μέτρα. Τα μακριά του πτερύγια μπορεί να έχουν μήκος ίσο μέχρι και με το 20% του σώματος. Ζει στη Δυτική Μεσόγειο, στον Βόρειο Ατλαντικό και στα νοτιότερα τμήματα του Ατλαντικού και Ειρηνικού ωκεανού.
Βίντεο που τραβήχτηκε απο τους Ναυαγοσωστες του σημειου ΛΕΜ 6 περιοχή αμαθουντας σήμερα γύρω στις 11:00 το πρωί, δειχνει μιαν αγέλη του συγκεκριμένου ειδους, να ταξιδεύει από το δυτικο,προς το ανατολικο τμήμα της Λεμεσου,ξέγνοιαστα και με σταθερούς ρυθμούς!

Δ.Σ Ε.Ν.Ο.Λ 24NEWS 

Post Top Ad


-->