Σύσκεψη στο γραφείο Φωτίου μετά την ομολογία Τ/κ για σφαγή Ε/κ αμάχων το 1974 - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

28/5/18

Σύσκεψη στο γραφείο Φωτίου μετά την ομολογία Τ/κ για σφαγή Ε/κ αμάχων το 1974Σύσκεψη κατά την οποία θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα μετά την μαρτυρία Τ/κ βετεράνου της ΤΜΤ, σε συνέντευξή του, για την εκτέλεση Ελληνοκυπρίων αμάχων αιχμαλώτων τις ημέρες της τουρκικής εισβολής του 1974, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10.30 το πρωί, στο γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα» και θα διερευνηθούν δυο πτυχές του θέματος, η πολιτική και η νομική.

Σημείωσε πως το θέμα αφορά τη βαρβαρότητα του κατακτητή και των Τ/κ εξτρεμιστών που δολοφονούσαν ακόμη και άμαχους, ηλικιωμένους, γυναικόπαιδα, και αιχμαλώτους, προσθέτοντας πως κατά τη σύσκεψη θα εξεταστούν τα περαιτέρω βήματα και τα διαβήματα που πρέπει να γίνουν σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς όπως τα ΗΕ, η ΕΕ και ο  διεθνής Ερυθρός Σταυρός.


Στη σύσκεψη, υπό τον κ. Φωτίου, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του γραφείου του, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.

Στη συνέντευξή του ο Τ/κ Turgut Yenagrali περιέγραψε τις σφαγές άοπλων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Τη συνέντευξη δημοσίευσε στη στήλη του στην εφημερίδα "Αφρίκα" ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ.  Το 1974 ο 84χρονος ήταν αξιωματικός στην περιοχή της Μεσαριάς   και, όπως καυχήθηκε, ο ίδιος «κανόνιζε» τους αιχμάλωτους  «γκιαούρηδες» (όπως αναφέρεται στους Έλληνες) που τους έφερναν εκεί.


reporter.com.cy

Post Top Ad


-->