Στον «αέρα» η διοργάνωση της Eurovision 2019 στο Ισραήλ - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

23/5/18

Στον «αέρα» η διοργάνωση της Eurovision 2019 στο ΙσραήλH Netta, η νικήτρια της Eurovision 2018 με το τραγούδι "Toy" επικράτησε έναντι όλων των χωρών της Ευρώπης (και όχι μόνο...) δίνοντας στο Ισραήλ την 4η νίκη του στην ιστορία του διαγωνισμού. Η ίδια με το τρόπαιο στα χέρια της δήλωσε τη στιγμή της νίκης ότι η επόμενη Eurovision θα γίνει στην Ιερουσαλήμ. Τα λόγια της τραγουδίστριας επιβεβαίωσε και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, μέσω twitter λίγες ώρες μετά. Πληθώρα δημοσιευμάτων ακόμα, ανέφεραν ότι ο διαγωνισμός θα γίνει στις 21, 23 και 25 Μαΐου.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι αφού η ίδια η EBU βάζει "φρένο" στα θέλω της χώρας.

Με ανακοίνωσή της, τα social media της Eurovision καλεί τους eurofans να μην κλείνουν ακόμα θέσεις για τον διαγωνισμό και να μην θεωρούν τίποτα σίγουρα σχετικά με τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής της Eurovision 2019 στο Ισραήλ και οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τους ίδιους. Γεγονός και ανακοίνωση που γίνεται σπάνια.
Ο λόγος;

Σύμφωνα με το infegreece, η σελίδα του ελληνικού fanclub της Εurovision η ανακοίνωση έρχεται για να σταματήσει την παραφιλολογία σχετικά με την ημερομηνία και την πόλη διεξαγωγής.Πιθανή αιτιολογία αναφέρεται ότι στις 26 του Μάη θα γίνουν οι Ευρωεκλογές σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ, άρα αυτόματα θα καταστεί δύσκολη η παρουσία Ευρωπαίων πολιτών στο Ισραήλ ή μη επιθυμητή για πολιτικούς και εκλογικούς λόγους. Ακόμα, υπάρχει φοβία και ερωτηματικά κατά πόσο η πόλη μπορεί να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, με την EBU να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κρατική τηλεόραση για την πραγματοποίηση της Eurovision πιθανώς στο Τελ Α Βιβ.alphanews.live

Post Top Ad


-->