Ποινική έρευνα σε βάρος καθηγητή για παρενόχληση μαθήτριας στη Λεμεσό - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

25/5/18

Ποινική έρευνα σε βάρος καθηγητή για παρενόχληση μαθήτριας στη ΛεμεσόΕνώπιον των αρχών που ξεκίνησαν ποινική έρευνα για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας σε σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης στη Λεμεσό, βρίσκεται η καταγγελία μαθήτριας που έγινε στον οργανισμό Hope for Children.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» την υπόθεση ανέλαβε το ΤΑΕ Λεμεσού την ίδια ώρα που το Υπουργείο Παιδείας, αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας από την αστυνομία προτού προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Η απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από τις σχολικές αίθουσες εξαρτάται κατά ποσόν μετά την έρευνα της αστυνομίας, προκύψουν εναντίον του στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της μαθήτριας. Διευκρινίζεται δε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα από λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική έρευνα από την αστυνομία.

Προς το παρών ο εν λόγω καθηγητής παραμένει στη θέση του ενώ στο ίδιο σχολείο συνεχίζει να πηγαίνει και η καταγγέλλουσα μαθήτρια.

Σημειώνεται πως η καταγγελία αφορά φραστική παρενόχληση από καθηγητή με σεξιστικά υπονοούμενα και όχι κακοποίηση.

Κουρσουμπά: Χωρίς στοιχεία το δεύτερο περιστατικό

Μιλώντας στον Φιλελεύθερο η Λήδα Κουρσουμπά κάλεσε τα θύματα ή τους μάρτυρες σε τέτοια περιστατικά να σπάσουν τη σιωπή τους.
Επεσήμανε δε πως το γραφείο της παρακολουθεί τις ενέργειες τω ν αρμοδίων υπηρεσιών και της αστυνομίας και θα παρέμβει όταν το κρίνει σκόπιμο.

Όσο αφορά τις καταγγελίες του Ευθύμιου Δίπλαρου η Λήδα Κουρσουμπά ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί τους και τον κάλεσε να καταθέσει στην αστυνομία όσα γνωρίζει.
Για το δεύτερο περιστατικό που σημειώθηκε πριν έξι χρόνια και επίσης κατήγγειλε ο Ευθύμιος Δίπλαρος, η Λήδα Κουρσουμπά επεσήμανε πως ο βουλευτής δεν έχει δώσει επαρκεί στοιχεία ώστε αυτό να εξεταστεί.

Από την πλευρά της μιλώντας στο ΡΙΚ για το περιστατικό πριν έξι χρόνια, η Αναστασία Παπαδοοπούλου ανέφερε πως αρνείται να πιστέψει πως γονείς ανησυχούσαν για τους βαθμούς της κόρης τους και δεν προέβησαν σε καταγγελία του περιστατικού.

«Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε αυτός ο γονιός μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για απόκρυψη» πρόσθεσε.Κόντρα Χαραλαμπίδου – Δίπλαρου

Πάντως χθες ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στη βουλευτίνα του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και τον συνάδελφο της του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Διπλαρο αναφορικά με τις καταγγελίες δεύτερου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από εκπαιδευτικούς.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου απέστειλε σχετικά ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς παιδείας και δικαιοσύνης ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα.

Παράλληλα η βουλευτής του ΑΚΕΛ επικοινώνησε με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κυρία Λήδα Κουρσουμπά, ζητώντας να επιληφθεί άμεσα του θέματος, αφού αφορά στην ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία.

Μετά την ανακοίνωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου οι δύο βρέθηκαν στο ΡΙΚ όπου διαφώνησαν στην ουσία ως προς τις απαντήσεις που έδωσε ο Ευθύμιος Δίπλαρος στην Λήδα Κουρσουμπά.

Σύμφωνα με την κυρία Χαραλαμπίδου η Λήδα Κουρσουμπά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευθύμιο Δίπλαρο και του τόνισε πως οφείλει, ότι στοιχεία διαθέτει να τα δώσει στην Αστυνομία και να ενημερώσει την ίδια ούτως ώστε να μπορεί να παρακολουθεί, κατά πόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διερευνήσει πλήρως τα περιστατικά και τα έχουν διαχειριστεί με το δέοντα τρόπο.

Η κυρία Κουρσουμπά ενημέρωσε την κ. Χαραλαμπίδου , ότι με ρητές οδηγίες της, λειτουργός του Γραφείου της επικοινώνησε σήμερα με τον Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ και ζήτησε στοιχεία για τις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται, έστω και αν χρονολογούνται. «Στόχος, να ασκήσει έλεγχο για τον τρόπο που αυτές διερευνήθηκαν, δεδομένου ότι υπήρξε η τοποθέτηση από τον ίδιο, ότι τέτοιου είδους εκπαιδευτικοί ανακυκλώνονται στα σχολεία» σημειώνει η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος, σύμφωνα με την Επίτροπο, απάντησε γενικά και αόριστα χωρίς να της δώσει ονόματα, σχολεία, ούτε καν τη χρονική περίοδο κατά την οποία διαπράχθηκαν οι κατ’ ισχυρισμό σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Στην επιστολή που απέστειλε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης ζητά, είτε να διαψεύσουν τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΔΗΣΥ, είτε να απαντήσουν γιατί, όπως ισχυρίζεται ο κ. Δίπλαρος, ενήργησαν με εγκληματική αμέλεια.

reporter.com.cy

Post Top Ad


-->