Ποινική διαδικασία για το θάνατο της Οδύσσειας - Αύξηση στα εργατικά ατυχήματα - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

14/5/18

Ποινική διαδικασία για το θάνατο της Οδύσσειας - Αύξηση στα εργατικά ατυχήματαΠοινική διαδικασία έχει αρχίσει για τον τραγικό θάνατο της 25χρονης Οδύσσειας Ιακώβου η οποία σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα το περασμένο Σάββατο, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ ο Αναστάσιος Γιαννάκη Διευθυντής Επιθεωρήσεως Εργασίας.

Παρότι δεν ήθελε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το εργατικό ατύχημα σημείωσε ότι το ράφι που καταπλάκωσε την άτυχη κοπέλα φαίνεται να μην ήταν καλά στερεωμένο και έπεσε πάνω της.

Όπως είπε η νομοθεσία είναι απόλυτη και ο εργοδότης πρέπει να εντοπίζει τους κινδύνους και να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για αποφυγή τέτοιων περιστατικών.


Οι ποινές «χάδι» είναι ανοχή


Ερωτηθείς για τις ποινές που επιβάλλονται σε τέτοια περιστατικά τόνισε ότι τα περιστατικά μέχρι στιγμής σε αυτούς τους χώρου δεν ήταν σοβαρά. «Βρίσκομαι 30 χρόνια στην υπηρεσία πρώτη φορά βλέπω τέτοιο περιστατικό».

Ο νόμος όπως είπε προνοεί μέχρι 80 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και μέχρι τέσσερα χρόνια φυλάκιση, ή και τις δύο ποινές μαζί.

Εξήγησε ακόμα ότι σε δυο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα πριν από 2-3 χρόνια η ποινή ήταν 20 χιλιάδες ευρώ και 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Αυξήθηκαν τα εργατικά ατυχήματα

Παρουσιάζεται μάλιστα μια επιδείνωση στα εργατικά ατυχήματα την τελευταία τετραετία σε σύγκριση με την πενταετία 2008-2013 όπου τα ατυχήματα ήταν μειωμένα.
Έστειλε επίσης ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργοδότες δεν πρέπει να περιμένουν τους επιθεωρητές για να διορθώνουν τα όποια λάθη υπάρχουν άλλα να τα διορθώνουν πριν γίνει καν ο έλεγχος.

Πάντως όπως είπε οι έλεγχοι από τους επιθεωρητές γίνονται με προτεραιότητες αφού οι επιθεωρητές είναι μόλις 18-19 άτομα. Έτσι ένα από τα κριτήρια που υπάρχουν για συχνότερους ελέγχους είναι οι χώροι που γίνονται τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι οι χώροι εστίασης και τα ξενοδοχεία.


Το παιχνίδι της μοίρας για την άτυχη Οδύσσεια

Συντετριμμένος ο 27χρονος σύζυγος της άτυχης Οδύσσειας Ιακώβου που σκοτώθηκε χθες το μεσημέρι στο μεροκάματο κατά την διάρκεια της εργασίας της σε καφετέρια στην λεωφόρο Τσερίου στον Στρόβολο.

O 27χρονος Χένρι από την Ζιμπάμπουε, σε δηλώσεις του στον Alpha, ανέφερε ότι η Οδύσσεια άλλαξε δουλειά και εργαζόταν στην καφετέρια, προκειμένου να βλέπει περισσότερο χρόνο την κορούλα τους, 3 ετών, και τον ίδιο.
«Εγώ δουλεύω σε φούρνο και οι ώρες μας ήταν πολύ δύσκολες με το μωρό. Μόλις σχολούσα εγώ, έφευγε αυτή για δουλειά. Δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλο και ούτε το μωρό. Και είπαμε να το αλλάξουμε αυτό. Και για αυτό άλλαξε δουλειά. Έτσι βλέπαμε ο ένας τον άλλο συνέχεια. Πήγαιναν όλα καλά. Έβλεπε το μωρό της συνέχεια» ανέφερε ο σύζυγος της Οδύσσειας.

Οι δυο νεαροί είναι μαζί εδώ και 10 χρόνια ενώ παντρεύτηκαν πριν από δυο χρόνια. Δυο νεαροί οι οποίοι πέρασαν δύσκολα αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια όπως ονειρεύονταν…

«Έμεινα κάποιο καιρό χωρίς σπίτι και η οικογένεια της μου πρόσφεραν σπίτι να μείνω χωρίς να με ξέρουν. Δεν έχει καλύτερη οικογένεια από αυτούς. Η Οδύσσεια ήταν το πιο αθώο πλάσμα που μπορείς να γνωρίσεις και η πιο σωστή γυναίκα που μπορείς να βρεις. Στάθηκε δίπλα μου τόσο καιρό. Είμαστε μαζί 10 χρόνια. Παντρευτήκαμε πριν από 2 χρόνια» είπε συντετριμμένος ο σύζυγος της.
reporter.com.cy

Post Top Ad


-->