Ξεπούλησαν τα νάρκοτεστ – Σχεδόν ένας τη μέρα στην τσιμπίδα της Αστυνομίας - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

23/5/18

Ξεπούλησαν τα νάρκοτεστ – Σχεδόν ένας τη μέρα στην τσιμπίδα της ΑστυνομίαςΑδιανόητα πολλοί είναι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τα οχήματα τους στην Κύπρο, έχοντας κάνει προηγουμένως χρήση ναρκωτικών ουσιών.Αυτό καταδεικνύουν τα αποτελέσματα του νάρκοτεστ για τους πρώτους τέσσερις μήνες της εφαρμογής του από την Τροχαία.

112 οδηγοί σε 117 μέρες


Μπορεί οι έλεγχοι της τροχαίας να είναι στοχευμένοι και να μην γίνονται σε όλους τους οδηγούς λόγω φυσικά και του κόστους που υπάρχει στα δείγματα νάρκοτεστ, όμως οι 112 οδηγοί που πιάστηκαν στην τσιμπίδα της Αστυνομίας σε σύνολο 153 ελεγχων δεν είναι και ευκαταφρόνητος αριθμός.
Όταν μάλιστα αυτοί οι 112 πιάστηκαν σε μόλις 117 μέρες (25/1 – 21/5) αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι ενδεχομένως να πίστευαν οι αρχές πριν την εφαρμογή του.


Οι περισσότεροι χρήστες οδηγοί  

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έχουν μάλιστα εξαντληθεί οι ειδικές συσκευές και η Αστυνομία έχει παραγγείλει και παραλάβει νέες.
Όσον αφορά τους χρήστες που πιάστηκαν σε κάθε πόλη τα περισσότερα εντοπίζονται σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Στην πρωτεύουσα από τους 12 ελέγχους οι 11 ήταν θετικοί, ενώ ένας αρνήθηκε να δώσει δείγμα κάτι που αυτόματα τον κατατάσσει στα θετικά περιστατικά.
Στη Λεμεσό από τους 34 ελέγχους οι 30 ήταν θετικοί, ένας δεν έδωσε δείγμα και τρεις ήταν αρνητικοί.

Ακολουθεί η Πάφος όπου από τους  27 οι 22 ήταν θετικοί και στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου όπου εννέα από τους 12 βρέθηκαν θετικοί.
Όσον αφορά τη Μόρφου σε 9 ελέγχους θετικοί βρέθηκαν 3.

Εντύπωση προκαλεί η επαρχία Λάρνακας όπου από τους 29 ελέγχους που έγιναν μόνο 9 ήταν θετικοί.

Σε 30 ελέγχους εξάλλου της τροχαίας Αρχηγείου 21 ήταν θετικοί και 2 δεν έδωσαν δείγμα.

Τα περισσότερα ναρκωτικά που ανιχνεύθηκαν από τα δείγματα είναι η κάνναβη, η κοκαΐνη και τα συνθετικά ναρκωτικά.

Την ίδια ώρα έχουν ήδη προωθηθεί στη Δικαιοσύνη οι δύο πρώτες περιπτώσεις οδηγών που αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για έλεγχο, ενώ προχωρά και η διαδικασία για καθιέρωση πρωτοκόλλου για όσους οδηγούς βρίσκονται θετικοί αντί να οδηγούνται στο δικαστήριο να  μπαίνουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης.
reporter.com.cy

Post Top Ad


-->