Επιστολή «απελπισμένων αστυνομικών»: Φτάνει πια κύριοι. Νιώθουμε ευνουχισμένοι - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

9/5/18

Επιστολή «απελπισμένων αστυνομικών»: Φτάνει πια κύριοι. Νιώθουμε ευνουχισμένοιΕπιστολή η οποία υπογράφετε από «απελπισμένους αστυνομικούς» κυκλοφορεί ανάμεσα στις τάξεις της αστυνομίας και στο διαδίκτυο, όπου ένστολοι καλούν την ηγεσία της δύναμης και όλους τους αρμοδίους να δουν την ουσία των προβλημάτων, τονίζοντας ότι δεν έχουν ούτε τα βασικά.

Επίσης μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά ότι εδώ και μήνες δεν έχουν καταβληθεί στους αστυνομικούς οι υπερωρίες τους ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.


Αυτούσια η επιστολή

Αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και βλέποντας και ακούγοντας όλες αυτές τις δηλώσεις των αρμοδίων δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά από το να τοποθετηθούμε και να εκφράσουμε την δική μας άποψη ως μια ομάδα απελπισμένων αστυνομικών.

Βλέπουμε και ακούμε τις τελευταίες ημέρες να δηλώνουν και να λένε ότι έχουμε παραγγείλει αλεξίσφαιρα και τα περιμένουμε.

Αυτό έχετε να πείτε κύριοι; Τι έχετε να πείτε για το ότι οι αστυνομικοί αγοράζουν μόνοι τους τις υπηρεσιακές τους φανέλες, τα παντελόνια, τα σακάκια, τα παπούτσια, ακόμα και τα αλεξίσφαιρα; Γιατί; Γιατί η υπηρεσία δεν έχει να τους δώσει. Όποτε ζητήσουμε τα τελευταία χρόνια η απάντηση είναι ότι παραγγείλαμε και έρχονται ή δεν υπάρχουν κονδύλια. Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι;

Τι έχετε να πείτε για το ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν καρέκλες να καθίσουν; Γιατί; Γιατί το κονδύλι των 30.000 ευρώ που υπήρχε για έπιπλα το χρησιμοποίησε ο Αρχηγός Αστυνομίας για ανακαίνιση του γραφείου του, για τρίτη φορά! Διαψεύστε μας κύριοι εάν λέμε ψέματα. Που είναι ο Γενικός Ελεγκτής;

Τι να πούμε για τα καθήκοντα των αστυνομικών που καλούνται να διεκπεραιώσουν που είναι ανθρωπίνως αδύνατον  να ανταπεξέλθουν αφού η μείωση του προσωπικού είναι τεράστια. Δεν είναι δυνατόν τα υπηρεσιακά τμήματα να υπολειτουργούν και ο Αρχηγός Αστυνομίας να έχει στο γραφείο του 13 άτομα (7 στην φρουρά).

Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον Αρχηγό Αστυνομίας. Ούτε τον γνωρίζουμε προσωπικά, ούτε μιλήσαμε ποτέ μαζί του αφού όπως ακούμε η τακτική του είναι κρατά αποστάσεις από τους απλούς αστυνομικούς, κάτι το οποίο θεωρούμε λάθος! Ψάξτε εάν μέλη της ομάδας Ζ χρησιμοποιούνται για τις διακινήσεις του Αρχηγού, την ώρα που κάποια σταθμοί το βράδυ λειτουργούν με ένα ή δυο αστυνομικούς! Επίσης ψάξτε και θα δείτε ότι οι υπερωρίες των αστυνομικών εδώ και μήνες δεν καταβάλλονται και παραμένουν απλήρωτοι!

Ακούμε συνεχώς για μηδενική ανοχή. Λόγια και μόνο λόγια. Πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι η αστυνομία δεν μπορεί να πατάξει το έγκλημα και δεν μπορεί να προστατεύει τους πολίτες με λόγια και δηλώσεις  αλλά με πράξεις!

Η αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με το να ανοίγεται συνεχώς πειθαρχικές υποθέσεις στους αστυνομικούς. Φτάνει πια! Νιώθουμε ευνουχισμένοι.

Και για να είμαστε δίκαιοι. Δεν διεκδικούμε το  αλάθητο και δεν λέμε ότι λειτουργούν όλα τέλεια. Ούτε ότι δεν υπάρχει διαφθορά σε κάποιο βαθμό, όπως σε όλες τις υπηρεσίες.  Δεν σημαίνει όμως ότι είμαστε όλοι διεφθαρμένοι και σάπια μήλα.  Το μόνο που ζητούμε είναι να μας αφήσετε να κάνουμε την δουλειά μας, την δουλειά που προσληφθήκαμε να κάνουμε και όχι τον χαμάλη!

Στηρίξετε μας και δώστε μας τα απαραίτητα μέσα. Μην μας στήνετε στον τοίχο και μην αγνοείται τα μέλη σας. Ουσιαστική στήριξη και όχι με δηλώσεις στα ΜΜΕ για εντυπώσεις. Εξοπλίστε μας! Δεν γίνεται να θεωρούμαστε Ευρωπαϊκή Αστυνομία και να μην έχουμε τα βασικά.

Επιτέλους σταματήστε να ασχολείστε με την εικόνα σας και ασχοληθείτε με την ουσία! Φτάνει πια κύριοι! Ας ασχοληθεί κάποιος και μην παίζετε με την νοημοσύνη μας!

Απελπισμένοι Αστυνομικοί 

reporter.com.cy

Post Top Ad


-->