Ένοχος ο συνταξιούχος για τον θάνατο της Στυλιάνας – Ξεψύχησε μπροστά στον 6χρονο γιο της - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

14/5/18

Ένοχος ο συνταξιούχος για τον θάνατο της Στυλιάνας – Ξεψύχησε μπροστά στον 6χρονο γιο της


Ένοχος κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο 73χρονος που παρέσυρε με το όχημα του στον θάνατο την Στυλιάνα Παπαγεωργίου, 38 και τραυμάτισε τον 6χρονο γιο της, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2015 στην λεωφόρο Τσερίου στον Στροβολο.

Μητέρα και γιος επιχειρούσαν να διασταυρώσουν τον δρόμο, όταν ο 73χρονος «λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν αναγόταν σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επέφερε το θάνατο της πεζής Στυλιάνας», όπως αναφέρει στην απόφαση του το Δικαστήριο.


Σύμφωνα με τα γεγονότα που καταγράφονται στην απόφαση, ο κατηγορούμενος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ (65 αντί 22) καθώς προηγουμένως είχε σταματήσει σε καφενείο όπου κατανάλωσε ένα ποτήρι ουίσκι.

Ωστόσο αστυνομικός που κατέθεσε για την υπόθεση, ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου ότι ο 73χρονος μύριζε αλκοόλ και δεν μπορούσε να σταθεί καλά στα πόδια του, για αυτό και προχώρησε σε αλκοτέστ, το οποίο το πρώτο δείγμα έδειξε 107 μg%, με τον ίδιο να αναφέρει ότι «ήπια ένα ποτό».

Έκλαιγε πάνω από την μητέρα του ο 6χρονος…

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, ο 73χρονος «ενώ οδηγούσε άκουσε ένα «τακ» στην δεξιά μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου του και είδε το καθρεφτάκι του να κρέμεται».

Στην συνέχεια σταμάτησε το όχημα του, χωρίς όμως να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Όταν κατέβηκε από το όχημα του είδε την άτυχη 38χρονη ξαπλωμένη στην άσφαλτο και ένα παιδί (ο γιος της) που έκλαιγε κοντά στην κοπέλα.

Ο 73χρονος δεν αντιλήφθηκε τους πεζούς.

Η συνήγορος του κατηγορούμενου, Στέλλα Ερωτοκρίτου, αναμένεται στην επόμενη ακροαματική διαδικασία να αγορεύσει για τον μετριασμό της ποινής του και ακολούθως το Δικαστήριο θα επιβάλει την ποινή του.


Πηγή: reporter.com.cy

Post Top Ad


-->