Καταγγέλλει στον ΟΗΕ τον Τ/κ που περηφανεύεται εκτελέσεις Ε/κ το 1974 η Κυβέρνηση - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

25/5/18

Καταγγέλλει στον ΟΗΕ τον Τ/κ που περηφανεύεται εκτελέσεις Ε/κ το 1974 η ΚυβέρνησηΆσχημα ξεμπερδέματα θα έχει ο Τουρκοκύπριος ο οποίος με περηφάνια καυχιόταν σε τηλεοπτική εκπομπή στα κατεχόμενα πως βρίσκεται πίσω από εκτελέσεις και δολοφονίες Ελληνοκυπρίων τον μαύρο Ιούλιο του 1974 στη Μεσαορία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active o Υφυπουργός παρά το Προέδρω Βασίλης Παλμας σημείωσε πως η κυβέρνηση ενημερώθηκε για τις αποκαλύψεις του 84χρονου Τουρκοκύπριου οι οποίες εξετάζονται και υπάρχει η πρόθεση να γίνει επίσημη καταγγελία στον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω Τουρκοκύπριος ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή των κατεχομένων πως βρίσκεται πίσω από πολλές εκτελέσεις.


Ο Yenagrali όπως ονομάζεται, σε συνέντευξή του, περιγράφει με πλήρη κυνικότητα τις σφαγές άοπλων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων.
Τη συνέντευξη δημοσίευσε στη στήλη του ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, στην εφημερίδα «Αφρίκα» και αναμεταδίδει στα ελληνικά η ιστοσελίδα tourkikanea.gr.

Το 1974 ο 84χρονος ήταν αξιωματικός στην περιοχή της Μεσαριάς και, όπως καυχήθηκε, ο ίδιος «κανόνιζε» τους αιχμάλωτους  «γκιαούρηδες» (όπως αναφέρεται στους Έλληνες) που τους έφερναν εκεί.

Ο δημοσιογράφος έκπληκτος τον ρωτά: «Όταν σκότωνες άοπλους, ανυπεράσπιστους, αθώους ανθρώπους, πώς το έκανες αυτό βλέποντάς τους στα μάτια;». Αλλά ο 84χρονος δεν έδειξε να αισθάνεται καμία μετάνοια.

«Ακόμη κι αν αυτοί ήταν αθώοι, εγώ πού να έβρισκα αυτούς που τα έκαναν; Το να σκοτώνω ήταν η τέχνη μου. Όταν ήρθε ο στρατός στο χωριό μας, τους συνόδεψα ως τη μύτη της Καρπασίας. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Όταν πλησίασα στη μύτη, είδα πως εκεί κάθονταν πολλοί Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι. Πρόθεσή μου ήταν να τους καθαρίσω όλους. Κάποιοι που το κατάλαβαν αυτό, ενημέρωσαν τον αξιωματικό τους. Ο εκ Τουρκίας αξιωματικός Χακκί Μπορατάς μού είπε πως εάν απομακρυνόμουν από δίπλα του, θα με πυροβολούσε. Αναγκαστικά έμεινα δίπλα του. Καιγόμουν που μου ξέφυγαν», ανέφερε μεταξύ άλλων.reporter.com.cy

Post Top Ad


-->