Ζητούν το όχημα του Αποστολίδη οι Κυπριακές Αρχές – Εκδίδουν διεθνές ένταλμα - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

17/4/18

Ζητούν το όχημα του Αποστολίδη οι Κυπριακές Αρχές – Εκδίδουν διεθνές ένταλμαΣτη σύσταση ανακριτικής ομάδας η οποία αναλαμβάνει τις έρευνες για το φόνο του Σολωμού Αποστολίδη αλλά και τη λήψη καταθέσεων από συγγενικά πρόσωπα του δολοφονηθέντος προχώρησε η Κυπριακή Αστυνομία.

Οι Κυπριακές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο φόνος διαπράχθηκε σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, διερευνούν υπόθεση φόνου εκ προμελέτης ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι η Αστυνομία να εκδώσει εναντίον του 22χρονου Τούρκου Ερντίνγκ Σεντούρκ που ομολόγησε το φόνο, διεθνές ένταλμα σύλληψης ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι στις Τουρκικές αρχές για να παραδοθεί ο ύποπτος.

Η Αστυνομία ζήτησε ακόμα μέσω της δικοινοτικής ομάδας για το έγκλημα όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Σολωμού Αποστολίδη που βρέθηκαν στο όχημα του θύματος καθώς και το ίδιο το όχημα.


Εξάλλου με δηλώσεις της η λεγόμενη Υπουργός Εσωτερικών Αϊσεγκούλ Μπαϊμπάρς σημείωσε την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με την «Kibrisgercek» ότι οι δικηγόροι του υπόπτου είπαν στο δικαστήριο ότι κανένας πολίτης δεν εκδίδεται σε άλλη χώρα για να δικαστεί. Συμπλήρωσε  ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Εξήγησε ακόμα μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν νόμοι ανάμεσα σε Τουρκία και κατεχόμενα που καλύπτουν το ενδεχόμενο η δίκη να γίνει στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Αποστολίδη με πέτρα γιατί προσπάθησε να τον παρενοχλήσει αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι τον είχε σκοτώσει. Ισχυρισμός που αντικρούεται με τον γεγονός ότι ο 65χρονος ήταν μερικώς καμένος και όπως εκτιμάται, επιχειρήθηκε να καεί η σορός του για να εξαφανιστούν ίχνη.reporter.com.cy

Post Top Ad


-->