Το χωριό της Πάφου που είπαν το Χριστός Ανέστη με μια ώρα καθυστέρηση - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

9/4/18

Το χωριό της Πάφου που είπαν το Χριστός Ανέστη με μια ώρα καθυστέρηση
Άλλη μια χρονιά που οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων στην Πάφο λένε το «Χριστός Ανέστη» με μια ώρα καθυστέρηση…

Και αυτό λόγω του ότι ο ιερέας της κοινότητας λειτουργεί δυο εκκλησίες και ως γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις… «της μιας γελά της».

O Πάτερ Μελής είναι κάτοικος και ιερέας της Αγίας Μάρινας ενώ λειτουργεί και την εκκλησία του διπλανού χωριού, Επισκοπής Πάφου. Και αυτό λόγω του ότι υπάρχουν λιγοστοί κάτοικοι και στα δυο χωρία (περίπου 25 στο κάθε ένα) και δεν υπάρχει δεύτερος ιερέας…


Αποτέλεσμα κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας να προσέρχονται στην εκκλησία στις 1 τα ξημερώματα αντί στις 12 για να πουν το «Χριστός Ανέστη» αφού αναμένουν τον ιερέα να τελειώσει την λειτουργία στην Επισκοπή για να επιστρέψει.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, αυτό γίνεται πάρα πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο υπάρχει πρόγραμμα στην πόρτα της εκκλησίας με τις ώρες της λειτουργίας για τη Μεγάλη Εβδομάδα οι οποίες διαμορφώνονται με βάση και τη λειτουργία στην Επισκοπή.


reporter.com.cy
Post Top Ad


-->