Το DNA ρίχνει αυλαία και «κλειδώνει» τον δολοφόνο τους ζεύγους - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

30/4/18

Το DNA ρίχνει αυλαία και «κλειδώνει» τον δολοφόνο τους ζεύγουςΈνα βήμα πριν την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στο Στρόβολο βρίσκεται η Αστυνομία αφού μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά τέσσερα πρόσωπα, ενώ έχουν εντοπιστεί αρκετά τεκμήρια μεταξύ των οποίων και ένα μαχαίρι με γενετικό υλικό το οποίο φαίνεται να είναι το όπλο που σκότωσε τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη Ντίνα Σεργίου όπως και τα ρούχα του 33χρονου υπόπτου.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εξαχθούν τα αποτελέσματα από τις επιστημονικές εξετάσεις τόσο για το μαχαίρι όσο και για τα ρούχα που εντοπίστηκαν στο πατρικό σπίτι του 33χρονου υπόπτου.

Οι συλληφθέντες

Μέχρι στιγμής συνελήφθησαν για το στυγερό έγκλημα και τέθηκαν υπό κράτηση ένας 33χρονος ο οποίος έχει κατονομαστεί από τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες ως το πρόσωπο το οποίο σκότωσε το ζεύγος, ο ετεροθαλής αδελφός του 23 ετών, η 21χρονη συμβία του αλλά και ένας 22χρονος.

Ο τελευταίος οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου και φαίνεται να παραδέχθηκε ότι ήταν το πρόσωπο με την κουκούλα που μπήκε στο σπίτι του ζεύγους μαζί με τον 33χρονο το βράδυ του φόνου.


Το κίνητρο της δολοφονίας


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν η ληστεία του χρηματοκιβωτίου που υπήρχε στην οικία του ζεύγους, ωστόσο η δολοφονία του ζεύγους ήταν στα πλάνα των υπόπτων, σε περίπτωση που χρειαζόταν.


Η οργάνωση του «χτυπήματος»


Οι 4 ύποπτοι είχαν συναντηθεί στην οικία του 33χρονου προκειμένου να οργανώσουν την ληστεία στην οικία του ζεύγους στην οδό Ζαλόγγου.

«Εγκέφαλος» του σχεδίου ο 33χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν ο ένας εκ των δραστών ενώ ο δεύτερος δράστης ήταν ο 22χρονος (4η σύλληψη).

Οι δυο είχαν σκοπό να ακινητοποιήσουν τους ενοίκους, δένοντάς τους, και στη συνέχεια να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο που γνώριζε ο 33χρονος ότι υπήρχε εντός της οικίας.Τα στοιχεία που «καίνε» τον 33χρονο:

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, εναντίον του υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία:

-Ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγματα γενετικού υλικού dna σε δύο τεκμήρια (ξίφος και ρόπαλο) που περισυλλέγησαν από τη σκηνή του εγκλήματος. Για αυτά ο 15χρονος ανέφερε ότι είναι ξένα και δεν βρίσκονταν στην οικία του.
-Στη σκηνή βρέθηκε ένα ζεύγος παπούτσια τα οποία ανήκουν στον 33χρονο
- Στις 18/4/18 ο ύποπτος έφυγε από το σπίτι του γύρω στις 21.30 και επέστρεψε στις 04.40 στις 19/4/2018 όπου πήρε το αυτοκίνητο του παππού του και έφυγε. Από τις εξετάσεις στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν δύο σημειωματάρια στα οποία ο ύποπτος έγραψε όλα τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης.
- Το βράδυ της 18ης Απριλίου ο 33χρονος θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή του φόνου και να έχει στην κατοχή του δύο αντικείμενα όμοια με αυτά που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.
-Ο ύποπτος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει εκδορές στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος του τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 5-7 ημερών.


Τέχνασμα τα περί εκ των έσω βοήθειας


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ότι αφορά τον ισχυρισμό του 33χρονου ότι είχε βοήθεια από πρόσωπο εντός του σπιτιού φαίνεται να πρόκειται για τέχνασμα του υπόπτου ο οποίος πιθανόν να ήθελε να παραπλανήσει τις αρχές καθώς τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία δεν επαληθεύουν τον ισχυρισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος κατά το 2012 ήταν το πρόσωπο που έβαλε παράθυρα στην οικία του ζεύγους και γνώριζε καλά το σπίτι.


Νέα αναγνωριστική παράταξη


Ο 15χρονος γιος των θυμάτων αναμένεται να περάσει εξάλλου από νέα αναγνωριστική παράταξη για να διαφανεί κατά πόσον μπορεί να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους υπόπτους για το στυγερό έγκλημα.

Για την υπόθεση έχουν μέχρι στιγμής ληφθεί 123 καταθέσεις ενώ αναμένονται να ληφθούν άλλες περίπου 77 από το φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων και των θυμάτων από Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.


Αναζητούνται ακόμα τεκμήρια


Χθες βράδυ μέλη της ανακριτικής ομάδας οδήγησαν τον 22χρονο ύποπτο στο σπίτι που διαπράχθηκε το έγκλημα για υπόδειξη σκηνών έτσι ώστε να στηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παζλ της υπόθεσης.

Η Αστυνομία αναζητεί ακόμα το πορτοφόλι του 60χρονου που δεν εντοπίστηκε και στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσό, το δελτίο ταυτότητας του και διάφορες πιστωτικές κάρτες.Αναζητείται επίσης η κουκούλα τύπου Bob Marley που φορούσε το πρόσωπο που εισήλθε στην οικία των θυμάτων από την κουζίνα.

Αναμένονται ακόμα να γίνει και άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 22χρονου υπόπτου.

Την ίδια ώρα οι ύποπτοι θα περάσουν από νέες ανακρίσεις για να διευκρινιστούν κι άλλα στοιχεία γύρω από το έγκλημα αλλά και για να διαφανεί ποιος ήταν ο ρόλος του κάθε ενός από τους τέσσερις στην στυγερή δολοφονία.


reporter.com.cy

Post Top Ad


-->