Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου - «Έφυγε» ο... - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

30/4/18

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου - «Έφυγε» ο...


Το τελευταίο αντίο θα πουν την Τετάρτη 2 Μάιου, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι στον δημοσιογράφο Άκη Φάντη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή καρδίας, σε ηλικία 74 ετών.

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Άκη Φάντη, που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Κύπρο ως ανταποκριτής της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’.
Στη μακρόχρονη καριέρα του, ο γνωστός δημοσιογράφος, εκτός από εκδότης διαφόρων περιοδικών ενττύπων, διατέλεσε σημαντικό στέλεχος στις εφημερίδες, ‘Χαραυγή’, ‘Αθλητικό Βήμα’, ‘Εμπρός’ και ‘Το Βήμα’, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως ανταποκριτής της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’.


Το 1988 ο Άκης Φάντης αναλαμβάνει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί Προεδρίας Γιώργου Βασιλείου μέχρι το 1993. Ακόμη, υπήρξε καθηγητής δημοσιογραφίας γράφοντας παράλληλα βιβλία και εκπαιδευτικά εγχειρίδια, γύρω από το αντικείμενο του.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Κύπρου, εκφράζει βαθιά θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Φάντη, μιλώντας για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ζήλο, σθένος και συνέπεια.

Ακόμη, στην ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών αναφέρει : ‘Η προσφορά του Άκη Φάντη στην κυπριακή δημοσιογραφία υπήρξε πολύπλευρη, πολυσχιδής και πολυετής. Είναι μια προσφορά αξιοπρόσεκτη και αξιομνημόνευτη, που θα παραμείνει στη συλλογική μνήμη της δημοσιογραφικής οικογένειας για πάντα’.

Με θλίψη πληροφορήθηκε τον θάνατο του Άκη Φάντη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά και του ιδίου προσωπικά, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος σημειώνει ακόμη, ‘Ο Άκης Φάντης συνέβαλε με τη μακρόχρονη προσφορά του στη μάχιμη δημοσιογραφία και μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στις επάλξεις των δημοσιογραφικών δρώμενων’.

Ο γνωστός δημοσιογράφος καταλείπει σύζυγο, τρεις θυγατέρες και τρεις εγγόνες, ενώ η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στον Στρόβολο.


Πηγή: ToThemaOnline

Post Top Ad


-->