Μετά θάνατον δικαίωση για την Έλενα – Καθαίρεσαν τον ιερέα που την κακοποίησε - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

18/4/18

Μετά θάνατον δικαίωση για την Έλενα – Καθαίρεσαν τον ιερέα που την κακοποίησεΣτην Ιερά Σύνοδο, ένα μήνα μετά το θάνατο της Έλενας Φραντζή η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει το παγκύπριο, βρέθηκε ξανά το θέμα του ιερέα που καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για την κακοποίηση της τότε ανήλικης.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κύκκου Νικηφόρο μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος ιερέας είναι και ο συγκυλισμός ενώ σημείωσε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πως η απόφαση ήταν ομόφωνη.


Συγκεκριμένα αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που εξεδώθηκε:

Η Ιερά Συνοδός σε έκτακτη συνεδρία υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εξέτασε τις υποθέσεις των ιερέων, Πατήρ Στυλιανού Σάββα εξ Εργατών και Νικολάου Χρίστου εκ Παχυάμμου και αποφάσισε τα κάτωθι:

Για τον Στυλιανό Σάββα, μετά από αίτημα του οικείου Μητροπολίτη για παραπομπή της υπόθεσης του στο πενταμελές συνοδικό δικαστήριο και μετά από έκκληση του Πανιερωτάτου το πενταμελές συνοδικό δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνος την εκ της ιεροσύνης καθαίρεση και επαναφορά του στις τάξεις των λαϊκών για τα παραπτώματα στα οποία υπέπεσε.

Για τον δεύτερο ιερέα που κατηγορείται για εξωσυζυγική σχέση στην Πάφο αποφασίστηκε όπως ακολουθηθούν οι κανόνες όπως προνοούνται από τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας.

Συγκεκριμένα θα συγκληθεί ειδική επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία και ακολούθως θα τεθούν ενώπιον του πενταμελούς συνοδικού δικαστηρίου η οποία θα πάρει σχετική απόφαση.


reporter.com.cy

Post Top Ad


-->