Το ημερολόγιο, τα ξεχασμένα παπούτσια και τα ερωτήματα – Γρίφοι για γερούς λύτες - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

27/4/18

Το ημερολόγιο, τα ξεχασμένα παπούτσια και τα ερωτήματα – Γρίφοι για γερούς λύτεςΌλος ο κόσμος ανέμενε εναγωνίως για οκτώ μέρες να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις για το στυγερό έγκλημα που συγκλονίζει την Κύπρο. Το δικαστήριο κατάμεστο από κόσμο και δημοσιογράφους. Τα όσα ακούστηκαν γέμισαν ερωτηματικά όλους όσους παρακολούθησαν από την αρχή την υπόθεση και αύξησαν τα κενά σημεία που υπήρχαν στην ήδη σκοτεινή υπόθεση. 

Γιατί ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι τα παπούτσια ήταν δικά του και πως βρέθηκαν στο σπίτι;


Μεγαλύτερο ερωτηματικό τα παπούτσια που εντοπίστηκαν στην  οικία του ζεύγους και πως γίνεται ένας φερόμενος δολοφόνος, όπως τον προσδιόρισε η Αστυνομία στο δικαστήριο, να μελέτησε ενδελεχώς ένα έγκλημα αλλά να ξέχασε τα παπούτσια του. Επίσης γιατί ένας ύποπτος για το έγκλημα παραδέχεται με τόση ευκολία ότι είναι δικά του.
Εξάλλου αν λάβουμε υπόψιν ότι ο ύποπτος ανέφερε ότι τα παπούτσια τα τοποθέτησαν στη σκηνή για να τον ενοχοποιήσουν τότε εύλογα διερωτάται κάποιος ποιος τα τοποθέτησε, γιατί ήθελαν να τον ενοχοποιήσουν και ποια η σχέση του με τους ενοίκους της οικίας.

Οργανωμένο έγκλημα αλλά  παιδαριώδη λάθη και ακάλυπτα πρόσωπα;


Ο ύποπτος ανέφερε στους ανακριτές, όπως ακούστηκε χθες στο δικαστήριο, ότι το έγκλημα αυτό σχεδιαζόταν για πέντε χρόνια. Ακόμα και ο πιο αδαείς θα σκεφτόταν πως ένα τόσο καλά οργανωμένο έγκλημα που έγινε με αρκετή μελέτη «5 χρόνων» και προσεκτικότητα θα οδηγούσε τους δράστες να κάνουν παιδαριώδη λάθη και παραλείψεις. Από την άλλη βέβαια οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα…

Εάν σε οργανωμένο έγκλημα ο στόχος σου είναι να εξουδετερώσεις τους ενοίκους πως αφήνεις στοιχεία στον τόπο που διαπράχθηκε το έγκλημα όπως είναι τα παπούτσια; Γιατί δεν φοράς κουκούλα, ξυπνάς το μοναδικό μάρτυρα (μετά το έγκλημα) που έμεινε ζωντανός στο σπίτι τον οποίο μάλιστα δεν έχεις σκοπό να σκοτώσεις; Ειδικότερα από τη στιγμή που αυτός ο μάρτυρας μπορεί να δώσει την περιγραφή σου στις αρχές; Πράγμα το οποίο έκανε.

Τελικά οργανωμένο έγκλημα ή ληστεία;


Έστω ότι δεν είναι οργανωμένο έγκλημα και οι δράστες οργάνωσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα μια ληστεία. Γιατί λοιπόν κτυπάς σε ώρα που οι ένοικοι του σπιτιού είναι ξύπνιοι και αφού τελοσπάντον βρήκες κάποιον ξύπνιο γιατί τον σκότωσες με τόσο μένος επιφέροντας του 25 μαχαιριές και άλλες 10 στη σύζυγο του;


Αφήνεις επιθετικά όργανα στην οικία;


Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, οργανώνεις έγκλημα για πέντε χρόνια και δεν ελέγχεις που υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στους γύρω δρόμους; Κυκλοφορείς ακάλυπτος, κρατώντας μάλιστα επιθετικά όργανα τα οποία ομοιάζουν με επιθετικά όργανα που εντοπίστηκαν στην οικία;

Επίσης, πώς δικαιολογείται το DNA του 33χρονου σε δυο τεκμήρια τα οποία ο 15χρονος τα χαρακτήρισε «ξένα» της οικίας του; Άρα να τοποθετείται η παρουσία του 33χρονου στην οικία.

Στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο ο ύποπτος;


Σύμφωνα και πάλι με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο ο 33χρονος όταν συνελήφθη αρκέστηκε σε ένα «μάλιστα». Χθες μεταφέρθηκε ενώπιον δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο ενώ δεν ζήτησε νομική αρωγή από το κράτος.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο 33χρονος ισχυρίστηκε τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ, γνωρίζει ποιος το έκανε, τα κίνητρα και ότι σχεδιαζόταν για 5 χρόνια ενώ ανέφερε ότι κατά το 2012 είχε επισκεφτεί την οικία του ζεύγους για δουλειά στα παράθυρα. Επίσης ισχυρίστηκε ότι κράτησε σημειώσεις.

Ως εκ τούτου εύλογα διερωτάται κάποιος εάν ένας που διαπράττει φόνο κρατάει ημερολόγιο… Επίσης με τα όσα ισχυρίστηκε δείχνει είτε άμεση είτε έμμεση εμπλοκή…

Που ήταν η πιτζάμα τελικά;


Έγκυρες πηγές διέρρεαν στα μέσα ενημέρωσης ότι στο σπίτι εντοπίστηκε καλά κρυμμένη μια ματωμένη πιτζάμα που δεν ανήκε στα θύματα. Χθες στο δικαστήριο δεν ακούστηκε οτιδήποτε για αυτή την περιβόητη πιτζάμα.
Νεότερες πληροφορίες που διέρρευσαν ανέφεραν ότι η πυτζάμα δεν ήταν κρυμμένη. Οι δυο διαφορετικές εκδοχές, σίγουρα διαφοροποιούν τα δεδομένα.

Οι ιδιάζουσες συνθήκες πως ερμηνεύονται;


Ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας την τρίτη μέρα  των ερευνών έκανε λόγο για πρωτοφανές έγκλημα με ιδιάζουσες συνθήκες. Φυσικά το έγκλημα απ’ όπου και να το πιάσεις είναι πρωτοφανές. Δεν σκοτώνονται και καθημερινά δύο άνθρωποι με πέραν των 30 μαχαιριών. Οι ιδιάζουσες συνθήκες όμως πως μπορούν ακριβώς να εξηγηθούν; Επίσης δεν πέρασε απαρατήρητο ότι «αρμόδια πηγή» επιβεβαίωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ότι έρχεται έμπειρος παιδοψυχολόγος για τέτοιου είδους αδικήματα από την Αγγλία….

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά και όσο περνούν οι ώρες αυτά αυξάνονται και θολώνουν ακόμα περισσότερο τα νερά της υπόθεσης. Ίσως είναι λοιπόν η ώρα να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά και να καταλήξουν όλοι σε ασφαλή συμπεράσματα;


Εκτός αν οι αρμόδιοι φορείς έχουν καταλήξει και έχουν λύσει όλα τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν.reporter.com.cy

Post Top Ad


-->