Η ώρα της πολυαναμενόμενης κατάθεσης του 15χρονου - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

27/4/18

Η ώρα της πολυαναμενόμενης κατάθεσης του 15χρονου
Την πολυαναμενόμενη κατάθεση στις αρχές αναμένεται να δώσει σήμερα για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου στη μονοκατοικία στο Στρόβολο ο 15χρονος γιος της οικογένειας και μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας στο διπλό στυγερό έγκλημα που συγκλονίζει την Κύπρο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν είχε ανάψει το πράσινο φως στους ανακριτές για να προχωρήσουν στη λήψη της κατάθεσης στην τελευταία συνάντηση που είχαν στη Νομική Υπηρεσία, ενώ και ο Αρχηγός Αστυνομίας την τρίτη μέρα μετά το στυγερό έγκλημα κληθείς να απαντήσει για το πότε θα ληφθεί η κατάθεση αρκέστηκε να πει ότι αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Τελικά ο 15χρονος φαίνεται ότι εννέα μέρες μετά το έγκλημα θα μιλήσει για δεύτερη φορά στους ανακριτές, αφού η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής περίπτωση  που κλήθηκε να δώσει τη δική του εκδοχή για το πως έζησε το άγριο φονικό ήταν το πρωί της Πέμπτης 19 Απριλίου.

Την ίδια ώρα ο 15χρονος αναμένεται σήμερα να κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο ύποπτο για το έγκλημα σε αναγνωριστική παράταξη όπως ακούστηκε χθες στο δικαστήριο.

Ο 15χρονος φαίνεται να περιέγραψε τον ένα εκ των δύο δραστών του στυγερού εγκλήματος ως λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους περίπου 1,70 και με μούσι ο οποίος του είπε μάλιστα ότι δεν θα τον σκοτώσει γιατί έχει και εκείνος ένα γιό.

Στοιχεία που ταιριάζουν στην περιγραφή του 33χρονου υπόπτου. Όσον αφορά την συμπληρωματική κατάθεση του υπόπτου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ο χρόνος που θα ληφθεί νοουμένου όμως της βαρύτητας και της σημαντικότητας της, εικάζεται ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να πέσει φως στην υπόθεση.

Η κατάθεση του ίσως ρίξει φως στην υπόθεση αλλά και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Εξάλλου εκ νέου έρευνες αναμένεται να γίνουν στο όχημα του 33χρονου όπου εντοπίστηκαν σημειώσεις από το βράδυ του φόνου και σχετικά με το έγκλημα.


Τα στοιχεία για τον 33χρονο:

-Ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγματα γενετικού υλικού dna σε δύο τεκμήρια που περισυνελέγησαν από τη σκηνή του εγκλήματος

-Στη σκηνή βρέθηκε ένα ζεύγος παπούτσια τα οποία ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά ότι είναι δικά του

- Στις 18/4/18 ο ύποπτος έφυγε από το σπίτι του γύρω στις 21.30 και επέστρεψε στις 04.40 στις 19/4/2018 όπου πήρε το αυτοκίνητο του παππού του και έφυγε. Από τις εξετάσεις στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν δύο σημειωματάρια στα οποία ο ύποπτος έγραψε όλα τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, όπως είπε στο δικαστήριο ο Επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης.

- Το βράδυ της 18ης Απριλίου ο 33χρονος θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή του φόνου και να έχει στην κατοχή του δύο αντικείμενα όμοια με αυτά που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

-Ο ύποπτος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει εκδορές στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος του τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 5-7 ημερών.

Τι ισχυρίστηκε:

-Ο ύποπτος ανέφερε κατά την ανάκριση του ότι ξέρει το σπίτι αυτό από το 2012 όταν πήγε και έκανε κάποιες δουλειές στα παράθυρα.

-Ανέφερε στους ανακριτές ότι γνωρίζει τι έγινε εκείνο το βράδυ, ποιος έκανε το φόνο και θα τα πει όλα στους ανακριτές. Ανέφερε επίσης ότι γνωρίζει και το κίνητρο του άγριου φονικού.

-Είπε ότι «ο φόνος σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια».

-«Περιμένω να δώσω κατάθεση για να σας τα πω».

Δυο σημαντικά τεκμήρια που «καίνε» 33χρονο

Από τις εξετάσεις της σκηνής παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.
Μεταξύ των τεκμηρίων είναι και δύο τεκμήρια ξένα προς το περιβάλλον και τα οποία ο 15χρονος γιος του ζεύγους ανέφερε ότι δεν ανήκουν σε κανένα μέλος της οικογένειας του.

Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο ανακριτής τα δύο αυτά τεκμήρια αφορούν δύο επιθετικά όργανα, όπως τα χαρακτήρισε, και σε αυτά εντοπίστηκε το DNA του 33χρονου υπόπτου.

reporter.com.cy

Post Top Ad


-->