Αποπειράθηκε 3 φορές να αυτοκτονήσει ύστερα από λάθος διάγνωση ιδιώτη γιατρού στην Λευκωσία - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

3/4/18

Αποπειράθηκε 3 φορές να αυτοκτονήσει ύστερα από λάθος διάγνωση ιδιώτη γιατρού στην Λευκωσία
Του αφαίρεσαν τον προστάτη χωρίς να έχει καρκίνο και τον κατέστησαν σεξουαλικά ανίκανο από τα 35.Η λάθος διάγνωση καθώς και η λάθος εξετάσεις στις οποίες υπέβαλε 35χρονο ασθενή ιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου στη Λευκωσία, του κόστισαν ακριβά αφού το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους 70 χιλιάδων ευρώ στον ασθενή από τον ιατρό και το ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται για ιατρική αμέλεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελέυθερος» ο 35χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα κατά την ούρηση με αποτέλεσμα να επισκεφθεί αρκετούς γιατρούς για να καταλήξει στον συγκεκριμένο που εργαζόταν σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο.

Ο γιατρός λανθασμένα όπως αποδείχτηκε, αντί να τον υποβάλει τον 35χροο σε διαγνωστικές εξετάσεις όπως για παράδειγμα την ουρηθροκυστεοσκόπηση, τον υπέβαλε σε αξονική τομογραφία εξέταση στην οποία υποβάλλονται ασθενείς με καρκίνο.


Τελικά ο ασθενείς υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του προστάτη χωρίς όπως σημειώνει στην απόφαση του το δικαστήριο να ενημερωθεί δεόντως για τις συνέπειες μιας τέτοιας επέμβασης.

Το γεγονός ότι κατέστη σεξουαλικά ανίκανος τον διέλυσε ψυχολογικά με αποτέλεσμα να απομονωθεί από την κοινωνία να αποφεύγει την πολυκοσμία ενώ έφτασε στα άκρα αφού έκανε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας με τη χρήση απαγορευμένων φυτοφαρμάκων.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο γιατρός λανθασμένα διέγνωσε πως ο ασθενής έπασχε από καρκίνο του προστάτη κάτι που μπορούσε να διαγνώσει οποιοσδήποτε λογικός και ικανός γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας.

reporter.com.cy

Post Top Ad


-->