Ένα χρηματοκιβώτιο και λίγα γραμμάρια κοκαΐνης… 3 ζωές! Που οδεύουμε; - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

30/4/18

Ένα χρηματοκιβώτιο και λίγα γραμμάρια κοκαΐνης… 3 ζωές! Που οδεύουμε;
Οι εξελίξεις για τους δύο φόνους σε Στρόβολο και Αγλαντζιά, σε διάστημα 5 ημερών, με τραγικό απολογισμό τρία θύματα, τους Γιώργο Χατζηγεωργίου 60 χρόνων, τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου 59 χρόνων αλλά και την 80χρονη Ανδρούλα Βανέζη, τρέχουν συνεχώς με την Αστυνομία να έχει προχωρήσει στη σύλληψη και για τα δύο ειδεχθή εγκλήματα συνολικά έξι προσώπων.

Δύο υποθέσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά ένα κοινό παρονομαστή. Τη ληστεία μετά φόνου. Στόχος των δραστών και στις δύο περιπτώσεις η κλοπή χρημάτων και αγαθών από τις οικίες των θυμάτων τους, οι οποίες εξελίχθηκαν τελικά σε δύο στυγερά εγκλήματα.
Από τους δύο φόνους σε μόλις πέντε μέρες αναστατώθηκε το παγκύπριο και δημιουργήθηκε η εύλογη απορία προς τα που οδεύει αυτή η κοινωνία και αν για μερικά γραμμάρια ναρκωτικών ή κάποια χρήματα μπορεί κάποιος να σκοτώσει κάποιον συνάνθρωπο του με τόση ευκολία.

Στο διπλό φονικό του Στροβόλου, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ένας εκ των υπόπτων και συγκεκριμένα ο 33χρονος που συνελήφθη πρώτος για το στυγερό έγκλημα, είχε στο παρελθόν κάνει δουλειές στη συγκεκριμένη οικία και γνώριζε καλά τα κατατόπια. Ένας άνδρας ο οποίος εκ της εργασίας του ως αλουμινιτζής ενδεχομένως να έκανε δουλειές σε δεκάδες σπίτια στην Κύπρο και οι στόχοι του να ήταν πολύ περισσότεροι από το σπίτι στη Ζαλόγγου.

Στη δεύτερη  περίπτωση στην Αγλαντζιά, μια ηλικιωμένη γυναίκα δέθηκε και φιμώθηκε από το δράστη για πεντακόσια ευρώ και ένα λάπτοπ. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 29χρονος κατόπιν μαρτυρίας εναντίον του ότι πούλησε τον υπολογιστή για 100 ευρώ και αγόρασε τρία γραμμάρια κοκαΐνης.


Χρηματοκιβώτιο = δύο ζωές - τρία γραμμάρια κοκαΐνης= μια ζωή

Επί της ουσίας ένα χρηματοκιβώτιο που ήταν ο στόχος στο διπλό φονικό στο Στρόβολο κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Λίγες μέρες αργότερα ένα ακόμη έγκλημα το οποίο ουσιαστικά διαπράχθηκε για μερικά γραμμάρια κοκαΐνης στοίχισε τη ζωή σε μια 80χρονη.

Φτάνουν τετραψήφιους αριθμούς ληστείες και διαρρήξεις

Οι υποθέσεις ληστειών και διαρρήξεων εμπίπτουν φυσικά στο σοβαρό έγκλημα και αυτές φτάνουν τετραψήφια νούμερα αθροιστικά για το 2017.
1,448 υποθέσεις διαρρήξεων καταγράφει η Αστυνομία για έτος που μας πέρασε. Ένας αριθμός που μπορεί στα στοιχεία της Αστυνομίας να δείχνει μείωση όμως δεν παύει από το να είναι πολύ μεγάλος για μια χώρα των 800 χιλιάδων κατοίκων.
Από την άλλη οι ληστείες αυξήθηκαν πέρσι σε σύγκριση με το 2015 και το 2016 αφού είχαμε  117 ληστείες σε σύγκριση με 93 και 105 το 2015 και 2016 αντίστοιχα.

Τα νούμερα δεν λαθεύουν και μπορεί η Αστυνομία να δίνει χρήσιμες συμβουλές για αποφυγή διαρρήξεων και κλοπών από οικίες όμως όταν τα νούμερα φτάνουν τόσο ψηλά έχει και η Αστυνομία τις δικές της ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναλάβει για αποτροπή τέτοιων καταστάσεων και κυρίως αυτών που οδηγούν στη δολοφονία συνανθρώπων μας.


reporter.com.cy

Post Top Ad


-->