Χειροπέδες σε Κύπριο φοιτητή στις ΗΠΑ – Στη φυλακή λίγες ώρες πριν τα γενέθλια του - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

8/3/18

Χειροπέδες σε Κύπριο φοιτητή στις ΗΠΑ – Στη φυλακή λίγες ώρες πριν τα γενέθλια τουΧειροπέδες φόρεσε η Υπηρεσία Αλλοδαπών στην Αμερική σε νεαρό Κύπριο, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική για σπουδές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The National Herald πρόκειται για τον Ρένο Ευθυμίου, ο οποίος κρατείται αυτή τη στιγμή στη φυλακή της επαρχίας Seneca στο Detroit Field Office στο Οχάιο.

Ο νεαρός Κύπριος, ήταν στο Cleveland, Ohio, την περασμένη εβδομάδα, στο λεωφορείο όπου επέστρεφε από το Σικάγο. Οι πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης,  βρίσκονταν στη διαδικασία εντοπισμού και σύλληψης άλλου παράνομου μετανάστη όταν διαπίστωσαν ότι ο Ευθυμίου δεν είχε ανανεώσει τη βίζα του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρένος είχε πάει για σπουδές στη Νέα Υόρκη. Για οικονομικούς λόγους, σταμάτησε να σπουδάζει και δεν κατόρθωσε να ανανεώσει εγκαίρως τη φοιτητική του βίζα και τώρα πληρώνει το τίμημα.

Ο νεαρός δεν έχει στενούς συγγενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οικογένειά του είναι η Παγκύπρια Ένωση Αμερικής και η ελληνοαμερικανική κοινότητα.Πρόκειται για ένα ταλαντούχο μουσικό,  γνωστό στην ελληνική παροικία της Νέας Υόρκης για τις παραστάσεις του και για πολλές εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο, την Παγκύπρια Χορωδία καθώς και από πολλές άλλες ελληνικές κοινοτικές οργανώσεις στην Astoria.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Αμερικής και ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ ήταν από τους πρώτους που έμαθαν για τη σύλληψη του Ευθύμιου και έδωσαν εντολή σε δικηγόρο που ασχολείται με θέματα μετανάστευσης να αναλάβει την υπόθεση και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του νεαρού με εγγύηση. Πράγματι, έχει ήδη καταβάλει τα απαιτούμενα 2.000 δολάρια ως τέλος διακράτησης για να αποφασίσει ο δικαστής να του παράσχει εγγύηση.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Κρίστοφερ έστειλε επίσης μια επιστολή προς τα μέλη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανώσεων, εκφράζοντας τη λύπη του για τη σύλληψη του Ρένου Ευθυμίου, προσκαλώντας την ελληνική κοινότητα να συμμετάσχει σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου για να συγκεντρώσει χρήματα για την απελευθέρωσή του με εγγύηση και για την ανάκτηση της φοιτητικής του βίζας.

 Η σύλληψή του έγινε λίγες μέρες πριν από τα 30α γενέθλιά του. Η Ευθυμίου σχεδίασε να γιορτάσει τα γενέθλιά του με φίλους στις 9 Μαρτίου και το Σάββατο 10 Μαρτίου είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί με την ορχήστρα σε μια ελληνική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί σε εστιατόριο στην Astoria.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παγκύπριας χορωδίας Φύτο Στρατή, ο Ρένος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας ταλαντούχος μουσικός και δεν έχει θέση στη φυλακή, κλειδωμένος με εγκληματίες. Είναι νέος και ευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος χρειάζεται την υποστήριξη και την αγάπη όλων μας. Ο κ. Στρατής εξέφρασε την ελπίδα, ολόκληρη η ελληνική κοινότητα θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση συγκέντρωσης χρημάτων που θα χρειαστούν για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του.

reporter.com.cy

Post Top Ad


-->