Ο Χαράλαμπος Χατζηπροδρόμου μιλά για τις φωνές που έβαλε στον Τιμολέοντα και για την αντικειμενικότητα του MasterChef - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

30/3/18

Ο Χαράλαμπος Χατζηπροδρόμου μιλά για τις φωνές που έβαλε στον Τιμολέοντα και για την αντικειμενικότητα του MasterChefΟ αγαπημένος Κύπριος εξηγεί τι έγινε στην πρώτη ομαδική και τον λόγο που εκνευρίστηκε τόσο πολύ. Επίσης αποκαλύπτει τον παίκτη που τον εκνεύριζε στο παιχνίδι και γιατί. Δεν διστάζει ν’ αποκαλύψει αν μετακομίζει Ελλάδα λόγω… έρωτα.


Υπήρξε ένας καυγάς που διήρκησε σχεδόν μια ώρα. Θέλεις να μας πεις περισσότερα γι’ αυτό;

Όλα ξεκίνησε από το σέρβις. ‘Όταν έπιασαν οι σερβιτόροι ένα πιάτο χωρίς να είναι τελειωμένο και πήγαν να το σερβίρουν. Αυτό εμένα με εκνεύρισε. Όταν τέλειωσα εγώ με τη δουλειά μου, βγήκαν τα πιάτα μου και πήγα να βοηθήσω τη Μάγια, που είχε μείνει πίσω. Εκτός από εμένα πήγε ο Μάριος και ο Δημήτρης, το πόστο της «τράβηξε» και άλλα άτομα. Να της λέω φέρε να σε βοηθήσω και να μου λέει και όχι… Εκνευρίστηκα.

Οι στενότεροι σου φίλοι στο παιχνίδι ενοχλήθηκαν από την επιστροφή της Μάγκι. Ποια η δικιά σου άποψη;


Δεν θα πω πως δεν δικαιούται να είναι στον διαγωνισμό. Είναι πολύ καλή μαγείρισσα και επικίνδυνη παίκτρια, έχοντας πολλές γνώσεις. Σε θέμα δίκαιο ή άδικο, θα  πω κάτι που είπε ο Σάββας. Υπάρχουν κι άλλα άτομα που έχουν παιδιά στο σπίτι. Ειδικά ο Σάββας πέρασε δύσκολα με την κόρη του, τον συγκρατήσαμε εμείς να μείνει. Πιστεύω γι’ αυτό ενοχλήθηκαν και οι άλλοι περισσότερο. Είναι και στο συμβόλαιο, από τη στιγμή που παραιτείσαι για οποιονδήποτε λόγο, το τονίζω για οποιονδήποτε λόγο, δεν υπάρχει εξαίρεση στο συμβόλαιο, δεν επιστρέφεις. Αν εγώ έπρεπε να φύγω από το παιχνίδι γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην εταιρεία μου και θα έκλεινε, θα μου έλεγαν ξέρεις είναι εντάξει έλα πίσω; Εγώ νομίζω αυτό δεν άρεσε στα παιδιά και γι’ αυτό αντέδρασαν. Εγώ προσωπικά όταν την είδα στη δοκιμασία δεν σκέφτηκα έτσι, ούτε καν πρόλαβα να σκεφτώ να πω την αλήθεια, ούτε μπήκα σ’ αυτήν τη διαδικασία.

Θεωρείς πως κάποιοι παίκτες αδικήθηκαν φεύγοντας νωρίτερα και κάποιοι έμειναν αρκετά περισσότερο απ’ όσο τους άξιζε, όπως η Γωγώ και η Ηλέκτρα;

Δεν θεωρώ πως αδικήθηκαν κάποιοι καλοί παίκτες που έφυγαν πιο νωρίς. Ακριβώς το αντίθετο. Από τη στιγμή που ένας κριτής κατευθύνει τα σχόλια τα κακά προς το πιάτο σου για το οποίο καλώς ή κακώς ήσουν εσύ υπεύθυνος, δεν είναι ντρόμπρο να ρίξεις αλλού την ευθύνη. Εγώ θα ένοιωθα προσβλητικά, να ρίξω αλλού την ευθύνη, επειδή είναι πιο αδύναμος μαγειρικά. Μπορείς να είσαι ο καλύτερος του κόσμου αλλά το συγκεκριμένο που έκανες να μην ήταν καλό, γιατί να πληρώσει ο άλλος που πρώτη φορά μπαίνει στην κουζίνα και έκανε άψογα τη δουλειά που του ανέθεσες;

Από τη στιγμή που κατευθύνεται η ψήφος και χρειάζεται αιτιολογία, είναι παράλογο τα παιδιά να μη σε ψηφίσουν. Δεν έχει κανέναν που θέλει να φύγει. Γι’ αυτό ήμουν 2 φορές προτεινόμενος. Όταν πουν για ένα πιάτο ότι είναι τέλειο και παίρνεις την ευθύνη, ντόμπρο είναι να πάρεις την ευθύνη και στο λάθος.

Σε διαδικασία αποχώρησης δεν μπορώ να γνωρίζω για τους άλλους αλλά όσον αφορά τη δική μου έξοδο, ήταν δίκαιη.

Θεωρείς ότι ο μοναδικός λόγος που έμεινε στο παιχνίδι η Ηλέκτρα είναι ο εξώστης;

Η Ηλέκτρα έμεινε μέσα διότι το παιχνίδι είναι αυτό που είναι. Δεν βαθμολογείται με τον ίδιο τρόπο που βαθμολογούνται οι έμπειροι παίκτες. Δεν είναι κακό αυτό, είναι σωστό. Ήταν μια άπειρη μαγείρισσα. Αυτά που έκανε σε σχέση με αυτά που έκανε αρχικά, επιβραβεύτηκαν. Όταν μαγείρεψε χάλια βγήκε μπροστά, ακόμη και με τον εξώστη δεν είναι εύκολο να κατευθύνεις τον άλλον να μαγειρέψει κάτι εξειδικευμένο. Αν πήγαινε τελικό, ναι θα ήταν άδικο, όσο καλή κι αν γινόταν. Μόνο από τα θέμα μαχαίρι, δεν θα μπορούσε μέσα σε τρεις μήνες να το χειρίζεται καλύτερα από οποιονδήποτε έμπειρο μάγειρα.

Γενικότερα συμφωνείς στη βοήθεια του εξώστη σε δοκιμασία αποχώρησης; Δεν θα ήταν πιο δίκαιο να μαγείρευε ο κάθε ένας μόνος του;

Από τη στιγμή που στο πρώτο Μάστερσεφ υπήρχε εξώστης το θεωρώ παράλογο να μην υπάρχει, είναι μέρος του παιχνιδιού. Και είναι επιλογή σου αν θα βοηθηθείς, μπορείς να τους πεις θέλω να μου μιλούν οι τάδε, ή κανένας.

Αφού ψάχνουμε τον καλύτερο μάγειρα, δεν είναι πιο σωστό να μαγειρέψει μόνος του και να κριθεί γι’ αυτό;

Ο καλύτερος στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι υποκειμενικό, καθαρά θέμα γούστου. Αν πχ ο κριτής που καλείται να σε κρίνει, σιχαίνεται τα λουβιά, το καλύτερο λουβί του κόσμου να κάνεις δεν θα έχεις την καλύτερη βαθμολογία. Το λέω αυτό γιατί έχω εμπειρία από άλλους διαγωνισμούς, ευρωπαϊκούς, και τα πράγματα εκεί είναι διαφορετικά, αφού έχει κριτές διαφόρων εθνικοτήτων, τουλάχιστον τριών διαφορετικών, και μπορεί από τη χώρα να έχει και πέντε. Ο κάθε ένας κριτής λέει την άποψή του, αλλά η τελική βαθμολογία βγαίνει με βάση την εκτέλεση. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ζελέ φράουλας και να είναι πουρέ. Στο MasterChef παίρνουν διάφορα στοιχεία που υπάρχουν σ’ ένα διαγωνισμό και τα φιλτράρουν σε κάθε δοκιμασία όπως θέλουν, γι’ αυτό και στην αρχή ήμουν ο πιο αντιδραστικός παίκτης. Στην ομαδική με τα παιδιά μας είπαν ότι έπρεπε να φάνε υγιεινά τα μωρά, έκαμα nuggets χωρίς λάδι, των άλλων ήταν καλύτερα επειδή τα τηγάνισαν. Έκανα κέτσαπ με ανανά, ξέρω ότι δεν θα φτάσει τη γλυκύτητα της ζάχαρης, αλλά το πήρα σε γλυκό επίπεδο χωρίς να βάλω ζάχαρη. Χαίρω πολύ ότι τα παιδιά θα διάλεγαν τα άλλα, όμως το κριτήριο ήταν να φάνε υγιεινά. Είναι λογικό να πάρω τα μωρά στην εταιρεία μου που είναι υγιεινά γεύματα και να πάνε δίπλα στο σουβλατζίδικο! Μαγκιά είναι να δώσεις το μπρόκολο, έστω και δύσκολα να καταφέρεις να το φάει.

Υπήρχε κάτι παράξενο που μπορεί να σε εκνεύριζε μετά από δοκιμασίες;

Ο Τιμολέων αν δεν ερχότανε μέσα στα πρώτα πιάτα στις δοκιμασίες πάθαινε κατάθλιψη. Μια μέρα του λέω «Ρε μα είσαι ηλ…ς; Τι κάμνεις;»

–Σταμάτα ρε μ…α, ήρθα για ένα συγκεκριμένο λόγο, θέλω να είμαι πρώτος, ήρθα για να νικήσω.

–Κατάλαβες το ότι είμαστε 22 και οι μισοί δεν ξέρουν να μαγειρέψουν; Κάμε τη δουλειά σου και την ώρα που πρέπει να δείξεις κάτι δείξε το. Δεν έχει κανέναν που να έρχεται σε όλα πρώτος.

Για εμένα αυτό το πράγμα είναι απαράδεχτο.

Θεωρείς πως οι κριτές ήταν αντικειμενικοί στην κριτική τους;

Εμένα σε πολλές περιπτώσεις δεν με έπεισαν, όχι κατ’ ανάγκη για δικά μου πιάτα. Αλλά θα πιαστώ από το κριτήριο γούστο. Είναι το γούστο τους, δεν μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει. Μπορείς να κάνεις κάτι τέλειο κι εμένα να μην μου αρέσει. Και να πω κάτι κακό μπορούν πολύ εύκολα να με διαψεύσουν, άρα με βάση τα δικά τους κριτήρια και τα γευστικά τους κριτήρια είναι αντικειμενικοί. Για να είναι εκεί είναι αναγνωρίσιμοι με πολύ καλό βιογραφικό.

Με ποιον από τους τρεις θα προτιμούσες να συνεργαστείς επαγγελματικά;

Με τον κύριο Κοντιζά. Μπορεί να φαίνεται πιο αυστηρός ή κακός, εγώ θα τον πω ειλικρινή. Είναι ο μοναδικός που όσες φορές έκανε μια κριτική, είχε το θράσος να τους δείξει το λάθος. Αν σου πει πως είναι ωμό το φαγητό, θα στο δείξει και θα σου πει ορίστε φα’ το.

Αληθεύει πως το MasterChef ήταν η αιτία που γνώρισες την κοπέλα σού;

Έτυχε ναι. Η γνωριμία έγινε όταν ήμουν εκεί για το παιχνίδι. Ξεκίνησε η γνωριμία και μετά ήμασταν μαζί.

Υπάρχει περίπτωση να γίνεις μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, είτε λόγω επαγγελματικών είτε λόγω της νέας σου σχέσης;
Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση. Σαν την Κύπρο δεν έχει!

Αντιθέτως με άλλους Κύπριους σε τηλεπαιχνίδια, ήσουν ιδιαίτερα συμπαθής ακόμη και στην πλειοψηφία των Ελλαδιτών τηλεθεατών. Γιατί νομίζεις πως συνέβη αυτό;

Όταν μπήκα στο παιχνίδι η πρώτη μου έγνοια ήταν να μην είχα καμία διαφορά από τον άνθρωπο που είμαι στ’ αλήθεια. Αλλιώς θα ένιωθα έξω από τα νερά μου αν έπαιζα κάποιον ρόλο, θα με έβλεπαν οι φίλοι μου και θα έλεγαν αφού δεν είσαι εσύ αυτός.lifenewscy.tothemaonline.com

Post Top Ad


-->