Λευκωσία - Παιδική πορνογραφία: Κατηγορούμενος: Κατέβασε τα αρχεία αλλά τα διέγραψε - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

23/3/18

Λευκωσία - Παιδική πορνογραφία: Κατηγορούμενος: Κατέβασε τα αρχεία αλλά τα διέγραψεΕνώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριού Λευκωσίας οδηγήθηκε την Παρασκευή (23/03) ο 32χρονος Ελλαδίτης ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη 22/3 καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Το Δικαστήριο αποφάσισε την κράτηση του για 5 ημέρες με τις έρευνες του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ανέφερε πως κατέβασε τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας αλλά στην συνέχεια τα διέγραψε.


Θυμίζουμε πως η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία μέσω της Europol, η οποία ανέφερε πως χρήστης του διαδικτύου σχετίζεται με ένα αρχείο φωτογραφίας με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν, εξακριβώθηκε ότι ο πιο πάνω χρήστης του διαδικτύου είναι ο 32χρονος, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων της Αστυνομίας, ερεύνησαν το πρωί σήμερα, βάσει Δικαστικού εντάλματος, την οικία του 32χρονου, στην επαρχία Λευκωσίας, όπου εντόπισαν σε ένα σκληρό δίσκο φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων, αριθμό αρχείων φωτογραφίας με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο πιο πάνω σκληρός δίσκος, καθώς και ένας πύργος  ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένα κινητό τηλέφωνο, που επίσης εντοπίστηκαν εντός της οικίας, κατασχέθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.tothemaonline.com

Post Top Ad


-->