«Κορίτσι μου δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα» - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

8/3/18

«Κορίτσι μου δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα»


Κορίτσι! μου είπε ο γιατρός. Μόλις αντίκρισα τα μάτια της κόμπιασα... Αυτό το κορίτσι με την παγιδευμένη ενδόμυχη γυναικεία υπόσταση που καλείται να ενσαρκώσει στην σύγχρονη κοινωνία δεν έχει την παραμικρή υποψία πόσους ρόλους καλείται να πραγματώσει! 

Τόσοι ρολόι, τόσο διαφορετικοί και τόσο πολυδιάστατοι και όλοι μα όλοι τόσο ωραία καλοφορεμένοι στο κοινωνικό πρότυπο της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, στο οποίο καλείται να καλουπωθεί και να ενστερνιστεί.

Ρολόι που καμώθηκαν, ρόλοι που γράφτηκαν από την πρώτη μέρα που έρχεται στον κόσμο αυτό το "πολυμηχάνημα" με την γυναικεία μορφή.

Πως να μεταλαμπαδεύσω, πως να γαλουχήσω σε αυτά τα παιδικά ματάκια πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα....

Δύσκολο γιατί πρέπει να δώσεις αγώνες και μάχες για να μπεις στο παιχνίδι της απόδειξης και της τεκμηρίωσης. Αγώνες να αποδεικνύεις την αξία, τη θέση, τις ικανότητες και τις επιδεξιότητες σου. Γιατί το να είσαι κορίτσι μου γυναίκα δεν είναι εύκολο πράγμα. Τίποτα δεν σου δίνεται απλόχερα, τίποτα δεν θεωρείται παγιωμένο και δεδομένο. 

Γιατί το να είσαι κορίτσι μου γυναίκα είναι πραγματικά θεάρεστο και τιμητικό. Δεν έχεις πεπερασμένες ιδιότητες αλλά αναρίθμητες έννοιες σε μια αέναη ροή ευθυνών.

Γιατί το να είσαι κορίτσι μου γυναίκα σημαίνει να βρίσκεις τον τρόπο να ρυθμίζεις, να κρατάς ισορροπίες αποπερατώνοντας επάξια κάθε σου ρόλο.

Γιατί το να είσαι κορίτσι μου γυναίκα είναι πραγματικά εκτιμητέο. Και ποτέ μα ποτέ να μην πέσεις στην παγίδα να απαιτήσεις και να ποθήσεις την ισότητα πάρα μόνο την ισοτιμία και την δίκαιη αντιμετώπιση. Γιατί αυτό από την φύση μας είναι αδύνατο... Μια ευαίσθητη και ντελικάτη φυσιογνωμία με πολλαπλούς ρόλους δεν μπορεί να εξισωθεί στο παιχνίδι των εκ της φύσης σωματικών διαφόρων.

Γιατί το να είσαι κορίτσι μου γυναίκα είναι πράγμα θαυμαστό! Ξέροντας εκ προοιμίου τους ρόλους που θα αναλάβεις και θα αποπερατώσεις μου προκαλείς ρίγος και θαυμασμό! Γιατί είναι ωραίο πράγμα κορίτσι μου να είσαι γυναίκα!

-Μαρία Χειμώνα

Post Top Ad


-->