Νέα απόφαση-κόλαφος Ανωτάτου για δύο υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

29/3/18

Νέα απόφαση-κόλαφος Ανωτάτου για δύο υποθέσεις παιδικής πορνογραφίαςΟι ποινές φυλάκισης δύο και τριών ετών που είχαν επιβληθεί από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού για αδικήματα που αφορούσαν κατοχή παιδικής πορνογραφίας, αυξήθηκαν σε τρία και πέντε χρόνια αντίστοιχα, μετά από έφεση του Γενικού Εισαγγελέα στις 26 Μαρτίου 2018, αναφέρει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε ανακοίνωση, που μεταδίδει το ΓΤΠ, το Ανώτατο εκφράζει ξανά «την έντονη ανησυχία του» για την αύξηση των αδικημάτων σεξουαλικής φύσεως εναντίον παιδιών, με αναφορά σε δύο πρόσφατες υποθέσεις στις οποίες επίσης είχαν αυξηθεί οι ποινές ως έκδηλα ανεπαρκείς.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στη μία υπόθεση, η ποινή είχε αυξηθεί από τέσσερα χρόνια σε επτά χρόνια φυλάκισης, ενώ στη δεύτερη, από δυόμισι χρόνια σε πέντε χρόνια.


Προστίθεται ότι στην τελευταία απόφαση έγινε και πάλι αναφορά στη μεγάλη αύξηση του εγκλήματος αυτής της μορφής και στη διαπίστωση ότι η διαδικτυακή διαστροφή, στρεφόμενη άμεσα και καίρια εναντίον του παιδιού και της αθωότητάς του, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Τα δικαστήρια, τονίζεται, πρέπει να αντιμετωπίσουν το έγκλημα αυτής της μορφής με ποινές που πρέπει να έχουν αποτρεπτικό χαρακτήρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι «θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ότι την παραγωγή τέτοιου υλικού που όχι απλώς προσβάλλει αλλά εξουδετερώνει κάθε ανθρώπινη αξία, είναι η ανώμαλη και διαστροφική αναζήτηση από άτομα όπως ο εφεσίβλητος που την προκαλεί».reporter.com.cy

Post Top Ad


-->