Ανδρικό Επίσημο Ντύσιμο - Μέρος Α' - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

20/3/18

Ανδρικό Επίσημο Ντύσιμο - Μέρος Α'«Η εσωτερική ομορφιά μετράει περισσότερο από την εξωτερική» λέει ένα ρητό.  Εν μέρει, σωστό. Όμως το πρώτο πράγμα που βλέπεις σε κάποιον είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Και ιδιαιτέρως, το ντύσιμο.

Σε αυτό το θέμα, θα μιλήσουμε για το «επίσημο ντύσιμο». Σε περιστάσεις όπου το dress code (κώδικας ντυσίματος) είναι επίσημο ένδυμα, τότε αυτό – για έναν άντρα εν προκειμένω- σημαίνει κουστούμι. Εάν η περίσταση δεν είναι τόσο σημαντική και με κύρος, τότε ένα απλό πουκάμισο με ένα καλό σακάκι, αρκεί.
Πουκάμισο

Απλό και με λίγα χρώματα (ή μονόχρωμο) και φυσικά μέσα από το παντελόνι. Ούτε φαρδύ στο σώμα, ούτε και στενό.


Παντελόνι

Ανάλογα την περίσταση και ένα απλό τζιν (όχι σκισμένο) είναι μια χαρά.  Σε διαφορετική περίπτωση, το παντελόνι θα πρέπει να είναι υφασμάτινο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να «σέρνεται» στο έδαφος.

Ζώνη

Στυλ δερμάτινης. Μαύρη καλύτερα καθώς είναι πιο σοβαρή/κλασσική και φοριέται εύκολα και με άλλους τρόπους ντυσίματος.Ακόμη και αν το παντελόνι είναι στα μέτρα σας, η ζώνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός σωστού ντυσίματος. 
ΠΡΟΣΟΧΉ! Η αγκράφα της ζώνης πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με το φερμουάρ ή τα κουμπιά του παντελονιού, καθώς και με τα κουμπιά του πουκάμισου.


Γραβάτα

Συνηθέστερη από ένα παπιγιόν, και κατά πολλούς, καλύτερη και πιο επίσημη. Προσδίδει κύρος στον άντρα. Μια καλή γραβάτα, είναι κατασκευασμένη από καθαρό μετάξι. Στην αρχή, το δέσιμο μιας γραβάτας φαίνεται ακατόρθωτο. Εάν υπάρχει δυσκολία ή είναι βαρετή διαδικασία, υπάρχει τρόπος: άπαξ και δεθεί μια φορά, μπορείτε αντί να την λύσετε εντελώς για να την βγάλετε, να ξεσφίξετε το «φαρδύ μέρος της γραβάτας» κρατώντας τον κόμπο, τόσο ώστε να βγαίνει χωρίς λύσιμο.  ΠΡΟΣΟΧΉ! Σε αυτήν την περίπτωση, εάν η γραβάτα μείνει έτσι με τον κόμπο κατεβασμένο, θα τσαλακωθεί. Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να λυθεί.  Η λύση για να μην τσαλακωθεί σε σημείο ορατό, είναι να την ξανασφίξετε στο ύψος του λαιμού σας. Οι γραβάτες σιδερώνονται, με την θερμοκρασία ανάλογη του υλικού κατασκευής της.Σακάκι 

Υπάρχουν πολλών ειδών σακάκια. Το καθένα με την ιδιαιτερότητά του και για κάθε είδος περίστασης. Εάν μιλάμε για κουστούμι,  τότε σακάκι - πουκάμισο- παντελόνι είναι «σετ». Στην αντίπερα όχθη, η επιλογή υπόκειται στο προσωπικό γούστο αλλά και στον τύπο της εκδήλωσης όπου θα φορεθεί. Υπάρχουν σακάκια τα οποία μπορούν άνετα να φορεθούν ακόμη και στις 8 το πρωί, αντί για μπουφάν/ζακέτα.

Ένα από τα κλασσικά πλέον -και πάντα ευκολοφόρετα- σακάκια είναι το μπλε χρώματος «Blazer». Σταυρωτό σακάκι, το οποίο υπάρχει σε διάφορα χρώματα. Όμως το καλύτερο και πιο επίσημο θεωρείται το μπλε.

Στο επόμενο μέρος, θα δούμε τον σωστό τύπο υποδημάτων και ρολογιού. Θα μιλήσουμε επίσης σχετικά με ένα κομψό στυλ χτενίσματος, για τα γένια αλλά και για την σωστή κολόνια.

Μείνετε συντονισμένοι.

Παναγιώτης Ανδριόπουλος 

Post Top Ad


-->