Απίστευτη φρίκη: Νεκρή έγκυος «γέννησε» δέκα μέρες μετά τον θάνατό της! - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

21/1/18

Απίστευτη φρίκη: Νεκρή έγκυος «γέννησε» δέκα μέρες μετά τον θάνατό της!


Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια και οι συγγενείς 33χρονης, που πέθανε ξαφνικά, λίγες μέρες πριν φέρει στον κόσμο το 5ο της παιδί. Την παραμονή της κηδείας, το γραφείο τελετών ανακάλυψε πως είχε «γεννήσει» δέκα μέρες μετά τον θάνατό της!

Η 33χρονη Nomveliso Nomasonto Modyi, από το χωριό Mthayisi της Νοτίου Αφρικής, μητέρα 4 παιδιών και έγκυος στον 9ο μήνα, πέθανε ξαφνικά από άγνωστη αιτία στο σπίτι της. Λίγο πριν σβήσει αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και σταμάτησε η αναπνοή της, όπως αναφέραν, για τις συνθήκες του θανάτου της, οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροθάλαμο του γραφείου κηδειών Lindokuhle και η κηδεία ορίστηκε για 10 μέρες μετά. Την παραμονή της τελετής, ο ιδιοκτήτης του γραφείου κηδειών, Fundile Makalana, άνοιξε τον θαλαμίσκο του ψυγείου για να ετοιμάσει τη σορό, και σοκαρισμένος ανακάλυψε το μωρό της νεκρής μητέρας που είχε γεννηθεί μετά θάνατον.

«Όταν βγάλαμε τη σορό από τον θάλαμο του νεκροτομείου για να την μεταφέρουμε στο φέρετρο, ανακαλύψαμε πως υπήρχε ένα νεογέννητο μωρό ανάμεσα στα πόδια της. Το μωρό ήταν νεκρό. Ήμασταν τόσο σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι που δεν είδαμε καν το φύλο του μωρού. Κάνω αυτήν την δουλειά πάνω από 20 χρόνια και δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά για νεκρή γυναίκα που γέννησε».

Ο διευθυντής του γραφείου δήλωσε στην εφημερίδα «The Daily Dispatch» πως, ακόμα και μετά την «γέννα», η κοιλιά της γυναίκας ήταν αφύσικα πρησμένη, σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος. Όπως εξήγησε, ο κορμός και το στήθος της 33χρονης είχαν πρηστεί σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε να γίνει νέα παραγγελία για φέρετρο.

Η είδηση κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα στα γύρω χωριά, και οι προληπτικοί κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για μαγεία και ζητούσαν επιτακτικά από τους συγγενείς, να κάψουν τη σορό της Nomveliso Nomasonto Modyi και του άψυχου μωρού της, αντί να προχωρήσουν σε κανονική κηδεία, όπως είχαν προγραμματίσει.

Οι συγγενείς δεν υπέκυψαν στις σχεδόν εκβιαστικές απαιτήσεις και ζήτησαν μία αξιοπρεπή ταφή και για τους δύο. Η κηδεία έγινε με όσους συγγενείς έφτασαν από διάφορες περιοχές του Δυτικού και Ανατολικού Ακρωτηρίου της Ν. Αφρικής, και η μητέρα θάφτηκε μαζί με το μωρό της σε ειδικό φέρετρο.

Τα αναπάντητα ερωτηματικά όμως, εξακολουθούν να απασχολούν τους κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής και ιδιαίτερα την οικογένεια και την 76χρονη μητέρα της γυναίκας, Mandzala Mdoyi.

«Κάνουμε έκκληση στους μορφωμένους ανθρώπους, σε αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα, να μας ηρεμήσουν, και να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν να γεννάει μία νεκρή γυναίκα; Είμαι πάνω από 70 ετών και δεν έχω ακούσει ξανά κάτι τέτοιο. Γιατί συμβαίνει αυτό στο παιδί μου; Αρχικά ήμουν συντετριμμένη από τον αιφνίδιο θάνατο της κόρης μου και μετά έπαθα το σοκ της ζωής μου μαθαίνοντας πως γέννησε, ενώ ήταν 10 μέρες πεθαμένη. Τι είναι αυτό;», είπε η ηλικιωμένη.

Ο Mbikelwa Mpithi, ένας εκπρόσωπος που ορίστηκε από την μεριά του συζύγου της 33χρονης, δήλωσε πως η οικογένεια έχει απομονωθεί από τους κατοίκους του χωριού γιατί δεν πιστεύουν στη μαύρη μαγεία, αλλά ζητούν επιστημονικές απαντήσεις.

Ο Mpithi τόνισε πως θα ζητήσουν την γνώμη ειδικών από τον ιατρικό κλάδο αλλά και των τοπικών μάγων της φυλής (sangomas) για τις συνθήκες του «τοκετού».

«Είναι πραγματικό μυστήριο για εμάς. Δεν μπορούμε να καθίσουμε άπραγοι με τα χέρια σταυρωμένα σαν να επρόκειτο για κάτι συνηθισμένο. Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα».

Οι ειδικοί ωστόσο αναφέρουν πως το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές και, αν και εξαιρετικά σπάνιο, υπάρχουν αντίστοιχα καταγεγραμμένα περιστατικά σε όλον τον κόσμο.

Πολλοί ειδικοί θεωρούν πως σε τέτοιες περιπτώσεις η συγκέντρωση αερίων στο σώμα μπορεί να ωθήσει το έμβρυο προς τα έξω και πως ενδεχομένως σε αυτό συμβάλλει και η αλλοίωση των ιστών που επέρχεται μετα θάνατον.

Αν και το γεγονός προκαλεί έκπληξη ακόμα και στους επιστήμονες, οι ειδικοί εξηγούν πως ακόμα και ένα νεκρό έμβρυο μπορεί να βγει από το σώμα της άψυχης μητέρας του, είτε κατά την διάρκεια της μεταθανάτιας συστολής και χαλάρωσης των μυών, είτε και αργότερα καθώς επέρχονται βακτηριακές αλλαγές.mediamagazine

Post Top Ad


-->