Απάτη εκμετάλλευσης του ονόματος του Ανδρέα Γεωργίου και του Alpha - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

26/9/17

Απάτη εκμετάλλευσης του ονόματος του Ανδρέα Γεωργίου και του Alpha


Το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει, συνήθως με επώνυμες και θέματα προϊόντων απώλειας βάρους αλλά και με δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ και εισιτήρια αεροπορικών εταιριών.

Είναι δε, ουκ ολίγοι οι επώνυμοι που κατά καιρούς έχουν απευθυνθεί στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προσπαθώντας να βγάλουν άκρη σε τέτοιες ιστορίες. Με πρώτο στόχο να εξαφανιστούν τέτοιου είδους διαφημίσεις που «ψαρεύουν» πελατεία με «δόλωμα» ένα γνωστό όνομα και σε δεύτερο στόχο την αποζημίωση του θύματος που χρησιμοποιείται η εικόνα του χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει ή να έχει δώσει άδεια γι’ αυτό.

Αυτήν την φορά το κρούσμα είναι διπλό, αφού επιτήδειοι χρησιμοποιούν όχι μόνο το όνομα και την εικόνα του Ανδρέα Γεωργίου αλλά και αυτή του καναλιού του Alpha προκειμένου να παγιδεύσουν ανυποψίαστους καταναλωτές στο να εγγραφούν σε μια υπηρεσία μηνυμάτων κόστους 6,24 Ευρώ την εβδομάδα! Που αν την πατήσουν δεν θα μπορούν να βρουν άκρη να ξεγραφτούν και θα χάσουν σίγουρα λεφτά.

Σε αυτήν την χορηγούμενη διαφήμιση στο Facebook – που εμφανίζεται δηλαδή σε στοχευμένο κοινό πληρωμένα- ο Ανδρέας Γεωργίου –δήθεν- εμφανίζεται να προτρέπει τους αναγνώστες να πατήσουν ένα Link –που το URL του περιλαμβάνει το όνομά του για να γίνει ακόμα πιο πιστευτό- προκειμένου να διεκδικήσουν ένα IPhone 7 Που δίνει ο Alpha TV!

Για να πέσει σίγουρα όποιος πατήσει το Link στην παγίδα οι ερωτήσεις που ακολουθούν έχουν να κάνουν με το κανάλι της Κάντζας και το πρόγραμμά του. Έχει μάλιστα και το σήμα του σταθμού για φωτογραφία! Φυσικά, ούτε ο Alpha, ούτε ο Ανδρέας Γεωργίου έχουν την παραμικρή σύνδεση με τον εν λόγω δήθεν διαγωνισμό. Είναι όμως ενήμεροι ότι γίνεται αυτή η εκμετάλλευση και όπως μάθαμε έχουν ήδη κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να τον εξαφανίσουν από το διαδίκτυο και να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι, όσο και το κοινό που τους ακολουθεί και τους αγαπάει από αυτήν εξαπάτηση. Όπως μας ενημέρωσαν άνθρωποι του καναλιού, το θέμα θεωρείται και είναι πολύ σοβαρό και με το που ενημερώθηκαν για την εκμετάλλευση του ονόματός τους και του σήματος στου καναλιού αμέσως ενημερώθηκε και το νομικό τους τμήμα για να σταματήσει άμεσα η προβολή της παραπλανητικής αυτής διαφήμισης που ουδεμία σχέση έχει με τους ίδιους.

Περισσότερα νέα από το CHNEWS.com.cy

Post Top Ad


-->