Στον Καναδά υπάρχει ένα κοκτέιλ που ο κόσμος το πίνει με ένα κομμένο δάχτυλο - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

24/7/17

Στον Καναδά υπάρχει ένα κοκτέιλ που ο κόσμος το πίνει με ένα κομμένο δάχτυλο


Η πόλη Ντόσον στον Καναδά είναι ένα από τα πιο περίεργα μέρη που υπάρχουν. Σε αυτή την πόλη μπορείτε να βρείτε το κοκτέιλ Σουρτόε, το οποίο περιέχει ένα βαλσαμωμένο ανθρώπινο δάχτυλο. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ εφευρέθηκε το 1973 και από τότε αποτελεί παράδοση στην πόλη Ντόσον. Η ιστορία του κοκτέιλ εντοπίζεται γύρω στο 1920, όταν το μεγάλο δάχτυλο του δρομέα Λούι Λίνκεν πάγωσε, όταν εκείνος και ο αδερφός του έτρεξαν σε μια χιονοθύελλα. Ο αδερφός του έπρεπε να του κόψει το δάχτυλο, το οποίο διατήρησε σε ένα μπουκάλι με αλκοόλ. Πενήντα χρόνια αργότερα βρέθηκε το βάζο και το δάχτυλο είχε γίνει σημαντικό συστατικό του εσωτερικού.Ο ντόπιος καπετάνιος Ντικ Στίβενσον βρήκε το βάζο με το κομμένο δάχτυλο. Το δάχτυλο χρησιμοποιείται για την διακόσμηση πολλών ποτών.


Αλλά οι περισσότεροι θέλουν το δάχτυλο μέσα στο ποτό Yukon Jack liquor.


Όσοι πίνουν από το ποτό με το κομμένο δάχτυλο γίνονται αμέσως μέλη του κλαμπ Σουρτόε κοκτέιλ. Προς το παρόν, το κλαμπ έχει πάνω από 100.000 μέλη από όλον τον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα.


Αλλά επιτρέπεται το δάχτυλο να αγγίξει τα χείλη.


Όποιος καταφέρει και αντεπεξέλθει στην πρόκληση παίρνει ως επιβράβευση ένα πιστοποιητικό.


Αρχικά, η κατάποση του δαχτύλου είχε πρόστιμο 500 ευρώ. Το ποσό αυξήθηκε το 2013, όταν ένας άντρας κατάπιε ολόκληρο το δάχτυλο, πλήρωσε το πρόστιμο και έφυγε ήρεμος από το μαγαζί. Τα δάχτυλα που διακοσμούν τα ποτά προέρχονται από δωρητές.


Περισσότερα νέα από το CHNEWS.com.cy

Πηγή

Post Top Ad


-->